Теми статей
Обрати теми

ПДВ-пільга діє при поставці DVD- та CD-дисків у комплекті з періодикою

Чи поширюється пільговий режим обкладення ПДВ на операції з постачання періодичних видань та книжок в комплекті з носіями інформації у вигляді DVD- або CD-дисків, які несуть таку ж інформацію, що і на паперових носіях, та розповсюджуються в комплекті з періодикою?

Під друкованими засобами масової інформації (пресою) в Україні розуміються періодичні і такі, що продовжуються, видання, які виходять під постійною назвою, з періодичністю один і більше номерів (випусків) протягом року на підставі свідоцтва про державну реєстрацію (ст. 1 Закону України від 16.11.92 р. № 2782-XII).

Зазначені вище друковані видання можуть включати до свого складу інші носії інформації (платівки, дискети, магнітофонні та відеокасети тощо), розповсюдження яких не заборонено чинним законодавством України.

При цьому від оподаткування звільняються операції з постачання (передплати) та доставки періодичних видань друкованих засобів масової інформації (крім видань еротичного характеру) вітчизняного виробництва, а також розповсюдження книжок, у тому числі електронного контенту (крім видань еротичного характеру) вітчизняного виробництва, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови вітчизняного виробництва на митній території України (п.п. 197.1.25 ПКУ).

Враховуючи зазначене, операції з розповсюдження періодичних друкованих видань, які включають до свого складу DVD- або CD-диски, звільняються від обкладення ПДВ.

А от операції з постачання носіїв інформації у вигляді DVD- або CD-дисків, що розповсюджуються окремо від періодичних видань, підлягають обкладенню ПДВ на загальних підставах за основною ставкою (20 %).

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.12

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі