Теми статей
Обрати теми

Перелік фондових бірж для ставки ПНП 5 %

Децюра Сергій
Резиденти, які виплачують дохід нерезиденту у вигляді процентів за позиками або фінансовими кредитами, мають змогу оподатковувати виплату таких доходів не за загальною ставкою податку на прибуток (ПНП), а за зниженою — у розмірі 5 %.

Але для того, щоб це сталося, Кабмін мав затвердити Перелік іноземних фондових бірж, на яких нерезидент розміщує іноземні боргові цінні папери, щоб отримати кошти, які надає резиденту у вигляді позики або фінансового кредиту.

І от нарешті Кабмін виконав покладений на нього обов’язок і затвердив такий Перелік. До нього потрапили 21 фондова біржа.

Таким чином, відтепер резидент при виплаті доходів нерезиденту у вигляді процентів має змогу утримати з них тільки 5 % податку на репатріацію. Звичайно, за умови дотримання інших умов, передбачених у п.п. 141.4.11 ПКУ.

(Постанова Кабміну від 06.09.17 р. № 675, чинна з 09.09.17 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі