Теми статей
Обрати теми

Уточнюємо суму бюджетного відшкодування

Показники якої колонки уточнюючого розрахунку до раніше поданої декларації з ПДВ відображаються у додатках 3 та 4 до уточнюючого розрахунку у разі виправлення платником податку помилок у рядках поданої раніше декларації з ПДВ, у результаті чого збільшується сума бюджетного відшкодування (рядок 20.2)?

Платники податку, які мають право на бюджетне відшкодування ПДВ, здійснюють розрахунок бюджетного відшкодування та додають додаток 3 та/або додаток 4 до декларації з ПДВ, затвердженої наказом Мінфіну від 28.01.16 р. № 21.

Заяви про повернення суми бюджетного відшкодування вносяться до Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування (далі — Реєстр), який формується автоматично на підставі баз даних ДФС і Казначейства та адмініструється Мінфіном.

До Реєстру вносяться дані як заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ, поданої у складі податкової декларації з ПДВ, так і уточнюючих розрахунків з ПДВ (у разі їх подання) (п.п. 200.7.1 ПКУ).

Тобто якщо платник податку виявить помилку у раніше поданій декларації, яка вплинула на розмір заявленого бюджетного відшкодування, він має подати уточнюючий розрахунок.

При цьому якщо збільшується сума бюджетного відшкодування, то у додатках 3 та 4, які подаються у складі уточнюючого розрахунку, відображають суму збільшення, яка відповідає даним з колонки 6 уточнюючого розрахунку (рядок 20.2).

У випадку виявлення помилки у додатку 4 в реквізитах банківського рахунку платник податку зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок, графи 4 та 5 якого мають однакові показники, графа 6 — відповідно нульове значення показника, до якого додати додаток 4, в якому заповнюються виправлені реквізити банківського рахунку.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.23

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі