Теми статей
Обрати теми

Соцзахист внутрішньо переміщених осіб

Децюра Сергій
Кабмін підвищив розміри соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Так, зокрема:

• підвищено розмір щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг для осіб з інвалідністю І та ІІ груп і дітей з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених;

• підвищено граничний розмір загальної суми грошової допомоги, що виплачується на сім’ю, до складу якої входять особи з інвалідністю, до 3400 грн.;

• збільшено з 10 до 25 розмірів прожиткового мінімуму суму коштів, яку може мати член сім’ї внутрішньо переміщеної особи на депозитному банківському рахунку, щоб не втратити право на отримання грошової допомоги.

Крім того, надано можливість внутрішньо переміщеним особам отримувати соціальні виплати не тільки через мережу установ і пристроїв ПАТ «Ощадбанк», але й через мережі будь-яких банків тільки на підконтрольній українській владі території.

(Постанова Кабміну від 13.09.17 р. № 689, чинна з 16.09.17 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі