Теми статей
Обрати теми

Фізособи, платіть податки через Електронний кабінет!

Як в інтегрованій картці платника здійснюється облік надходження сум податків та зборів, сплачених платниками податків через електронний сервіс «Електронний кабінет платника»?

Слідкувати за станом розрахунку з бюджетом платник податку має змогу за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» (далі — ЕКП). Функціонування цього сервісу забезпечується ДФС. Вхід до нього здійснюється за адресою: http://cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС з використанням електронно-цифрового підпису будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

Зайшовши до особистого кабінету, платник отримує доступ до сервісу «Стан розрахунків з бюджетом», який надає можливість фізичним особам за допомогою платіжної системи сплатити податки, збори, платежі, а також переглянути інформацію щодо стану їх розрахунків з бюджетом. Для юридичних осіб можливість сплати податків, зборів та платежів через електронний сервіс ЕКП не реалізована.

Сформувавши платіжні доручення через ЕКП, банк зобов’язаний виконати доручення клієнта, що міститься в розрахунковому документі, який надійшов протягом операційного часу банку, в день його надходження (пп. 8.1 та 8.2 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» від 05.04.01 р. № 2346-III).

У разі надходження розрахункового документа клієнта до обслуговуючого банку після закінчення операційного часу банк зобов’язаний виконати доручення клієнта, що міститься в цьому розрахунковому документі, не пізніше наступного робочого дня.

Отже, електронний сервіс ЕКП забезпечує можливість фізичним особам сплачувати податки та збори.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 102.04

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі