Теми статей
Обрати теми

Для виробництва сидру із власних яблук потрібна ліцензія

Шпакович Микола, головний редактор журналу «Оплата праці»
Лист ГУ ДФС у Вінницькій обл. від 08.08.18 р. № 3476/ІПК/02-32-40-01

У листі, що коментується, вінницькі фіскали роз’яснили особливості оподаткування виробників сидру.

Відповідно до абзацу сорок восьмого ст. 1 Закону № 481* малі виробництва виноробної продукції — суб’єкти господарювання, які здійснюють за повним технологічним циклом без додавання спирту виробництво та розлив у споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових в об’ємі, що не перевищує 10 тис. декалітрів на рік, з виноматеріалів виключно власного виробництва (не придбаних), отриманих шляхом переробки плодів, ягід, винограду, меду власного виробництва.

* Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.95 р. № 481/95-ВР.

Отже, виробник сидру не належить до «малих виноробів».

Для такої продукції акцизний податок обчислюється за ставкою 1,06 грн. за 1 літр (п.п. 215.3.1 ПКУ).

Згідно з ч. 1 ст. 15 Закону № 481 імпорт, експорт і оптова торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами можуть здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності за наявності ліцензій.

Річна плата за ліцензії на право оптової торгівлі сидром та перрі (без додавання спирту) встановлена у розмірі 780 грн. (абзац четвертий ч. 6 ст. 15 Закону № 481). Ліцензії на право оптової торгівлі видаються терміном на 5 років (ч. 8 ст. 15 Закону 481).

Враховуючи вищевикладене, у разі здійснення оптової торгівлі сидром, в тому числі виробленим з яблук власного виробництва, необхідно отримати ліцензію на право здійснення оптової торгівлі сидром та перрі (без додавання спирту).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі