Теми статей
Обрати теми

Коли адмінштраф зростає за повторність

Як визначається «повторне» правопорушення з метою застосування адміністративного штрафу у разі розгляду справи про адміністративне правопорушення органами ДФС?

Загальні правила накладення стягнення за адміністративне правопорушення встановлені ст. 33 КпАП.Згідно з ними стягнення за адміністративне правопорушення накладається у межах, установлених КпАП та іншими законами України. При накладенні стягнення враховуються, зокрема, обставини, що пом’якшують та обтяжують відповідальність.

Обставиною, що обтяжує відповідальність за адміністративне правопорушення, визнається, зокрема повторне протягом року вчинення однорідного правопорушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню (п. 2 ст. 35 КпАП).

Статтями 16313, 16315, 1641, 1651, частинами третьою — шостою ст. 1666, 18823 КпАП визначено дії, за які особа піддається адміністративному стягненню органами ДФСУ, та межі розміру адміністративного штрафу. При цьому якщо особу протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі самі дії (за повторне вчинення правопорушення), — межі розміру адміністративного штрафу збільшуються.

Таким чином, у справах про адміністративні правопорушення, провадження по яких здійснюється органами ДФС, для визнання правопорушення «повторним» з метою застосування адміністративної відповідальності визначальним є факт притягнення особи до адміністративної відповідальності за такі самі дії (за таке саме правопорушення), та відповідно винесення органом ДФС постанови про накладення адміністративного стягнення. При цьому перебіг календарного року розпочинається з моменту винесення постанови про накладення адміністративного стягнення (притягнення особи до адміністративної відповідальності) за попереднє правопорушення за такі самі дії (за таке саме правопорушення).

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 138.03

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі