Теми статей
Обрати теми

Припинили діяльність: як подавати податкову звітність

Бобро Анатолій
Лист ГУ ДФС в Одеській обл. від 12.01.18 р. № 129/ІПК/15-32-12-04-18

У листі, що коментується, ситуація відображена так. Товариство — платник єдиного податку (далі — ЄП) групи 3 повністю припинило госпдіяльність. Усі наймані працівники звільнені. Яку податкову звітність має подати такий платник?

У своїй відповіді контролери насамперед наголошують, що:

• податковим (звітним) періодом для єдиноподатників групи 3 є календарний квартал (абзац другий п. 294.1 ПКУ);

• відповідно до п. 296.7 ПКУ податкова декларація складається наростаючим підсумком.

Звідси доходять висновку, що юрособи — платники ЄП групи 3, у яких протягом звітного періоду відсутні доходи, але в попередніх звітних періодах цього ж року було отримано та задекларовано дохід, за поточний звітний період мають знову задекларувати отриманий ними раніше дохід (без сплати єдиного податку). Отже, податківці вимагають подавати ЄП-декларацію навіть за відсутності діяльності.

Крім того, податківці нагадали про обов’язок осіб зі статусом податкового агента подавати у квартальні строки податковий розрахунок за формою № 1ДФ (п.п. «б» п. 176.2 ПКУ). Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум доходів платнику податку протягом звітного періоду.

Зауважте: в ситуації йдеться про припинення діяльності, а не про юрособу. Утім, гадаємо, не зайве нагадати, що у разі держреєстрації припинення юросіб податкова звітність має подаватись за іншими правилами. Стосовно платників ЄП останнім звітним періодом вважається період, у якому контролери отримують від держреєстратора повідомлення про її проведення (див. підкатегорію 108.01.04 ЗІР ДФСУ). А подання розрахунку за ф. № 1ДФ за період, у якому проводились процедури припинення, здійснюється до завершення таких процедур (див. категорію 103.25 ЗІР ДФСУ).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі