Теми статей
Обрати теми

Нові правила продажу валюти

Децюра Сергій
Нацбанк удосконалив правила продажу іноземної валюти клієнтами банків на міжбанківському валютному ринку.

Суть цих змін зводиться до такого:

1) суб’єкту господарювання надано право самостійно обирати банк, через який він бажає продати іноземну валюту. Тобто клієнт має право подавати заяву про продаж іноземної валюти до будь-якого уповноваженого банку за власним вибором (незалежно від наявності поточного рахунку в іноземній валюті, відкритого в цьому банку).

Раніше він міг це зробити тільки у своєму банку;

2) уточнено строки продажу банком іноземної валюти клієнтів. Робити такі операції банк зобов’язаний, як і раніше, не пізніше ніж за 5 банківських днів, починаючи з дня списання цих коштів з поточного рахунку клієнта, відкритого в цьому банку. А от у випадку, якщо кошти для продажу перераховуються з іншого банку, то здійснювати цю операцію слід у 5-денний строк з дня зарахування таких коштів на кореспондентський рахунок уповноваженого банку.

(Постановою Нацбанку від 25.01.18 р. № 7, чинна з 27.01.18 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі