Теми статей
Обрати теми

Хочете постійно торгувати алкоголем: своєчасно продовжуйте термін дії ліцензії!

Децюра Сергій
Лист ГУ ДФС у Харківській обл. від 24.01.18 р. № 277/ІПК/20-40-40-03-18

Для роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами суб’єкти господарювання отримують ліцензію. Така ліцензія видається на один рік. Водночас щоб не було перерв у торгівлі такими товарами, суб’єкти господарювання запитують: які дії і коли їм слід зробити, щоб нова ліцензія почала діяти відразу після закінчення терміну дії її попередниці?

Відповідь на це запитання надали податківці у листі, що коментується. Вони зазначили, що для отримання нової ліцензії суб’єкт господарювання має до моменту закінчення дії старої ліцензії:

1) сплатити річну плату за попередню ліцензію (п. 16 Тимчасового порядку*). Тобто внести останню четверту щоквартальну частину річного платежу;

* Тимчасовий порядок видачі ліцензій на право імпорту, експорту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів і роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, затверджений постановою Кабміну від 13.05.96 р. № 493.

2) подати заяву на отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями до органу виконавчої влади, уповноваженого на її видачу;

3) сплатити за наступну ліцензію 1/4 встановленої річної плати до відповідного бюджету і подати разом із заявою копію платіжного доручення (з відміткою банку про сплату) та довідку відповідного фінансового органу про фактичне надходження коштів до бюджету (п. 34 Тимчасового порядку).

При цьому ліцензія або рішення про відмову в її видачі видаються заявнику не пізніше 10 календарних днів з дня одержання зазначених вище документів (ч. 31 ст. 15 Закону України від 19.12.95 р. № 481/95-ВР).

Тому податківці радять подати вказані документи не пізніше ніж за 10 календарних днів до закінчення терміну дії попередньої ліцензії.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі