Теми статей
Обрати теми

Відмовили у бюджетному відшкодуванні: як це відобразиться на ПДВ-звітності?

Кравченко Дар’я
Лист ДФСУ від 28.12.17 р. № 3193/6/99-99-12-02-01-15/ІПК

У листі, що коментується, податківці розповіли, як вплине відмова в бюджетному відшкодуванні (БВ) на розмір від’ємного значення ПДВ (ВЗ) і реєстраційного ліміту (РЛ) платника ПДВ.

Що ж, якщо за результатами камеральної або документальної перевірки контролери виявляють невідповідність суми БВ сумі, заявленій у ПДВ-декларації, то вони направляють платникові ПДВ податкове повідомлення-рішення (ППР), в якому вказують підстави для відмови у БВ (п.п «в» п. 200.14 ПКУ).

Якщо податківці вирішать, що платник ПДВ не мав права заявляти ПДВ до БВ, то останній отримає ППР за формою «В3» (п. 2 розд. II Порядку № 1204*).

* Порядок надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків, затверджений наказом Мінфіну від 28.12.15 р. № 1204.

Після цього суму ПДВ, у БВ якої було відмовлено, платник ПДВ враховує:

• у ряд. 16.3 ПДВ-декларації за той звітний період, на який припадає день узгодження ППР;

• у спецполі в завершальній частині ПДВ-декларації.

Далі ця сума може брати участь у розрахунку показника ряд. 17 ПДВ-декларації, а також при визначенні суми ВЗ звітного періоду з подальшим зазначенням напряму використання такого ВЗ (у рахунок погашення податкового боргу знову заявляється до БВ тощо).

Що стосується РЛ, то в розрахунку його формули враховується загальна сума ПДВ, заявлена до БВ з урахуванням сум коригувань і результатів перевірок, що проводяться відповідно до ПКУ (у складі показника ∑Відшкод).

Тому на дату узгодження винесеного ППР за формою «В3» показник Відшкод контролери повинні зменшити на суму ВЗ, яка була заявлена платником ПДВ у ПДВ-звітності і в якій пізніше було відмовлено у БВ за результатами перевірки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі