Теми статей
Обрати теми

Календар тижня

15 ЧЕРВНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (ЗВР-1) і Довідки про використані розрахункові книжки за травень 2018 року;
  • заяви про перехід із IIІ кварталу 2018 року на сплату ЄП діючими юрособами та підприємцями. До заяви потрібно додати Розрахунок доходу за попередній календарний рік за встановленою формою. Якщо йдеться про суб’єкта, який бажає перейти до групи 3 ЄП на ставку з ПДВ (3 %), то в цей же строк потрібно подати заяву на ПДВ-реєстрацію;
  • заяви про добровільну зміну групи платників ЄП (у тому числі про перехід зі ставки ЄП без ПДВ на ставку ЄП з ПДВ і навпаки). Якщо йдеться про перехід на ставку ЄП з ПДВ, то в цей же строк подається заява на ПДВ-реєстрацію.

20 ЧЕРВНЯ (СЕРЕДА)

Закінчується строк сплати:

  • сум ЄСВ з нарахованого, але не виплаченого доходу за травень 2018 року (крім гірничих підприємств);
  • авансового внеску з єдиного податку за червень 2018 року платниками, віднесеними до груп 1 та 2.

Закінчується строк подання:

  • декларації з ПДВ за травень 2018 року платниками-«місячниками»;
  • декларації з плати за землю за травень 2018 року;
  • звіту про суми нарахованої зарплати та суми нарахованого ЄСВ до органів доходів і зборів (ф. № Д4, додаток 4 до Порядку від 14.04.15 р. № 435) за травень 2018 року;
  • декларації акцизного податку за травень 2018 року;
  • розрахунку з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України (додаток 4) за травень 2018 року;
  • заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування особами, які бажають відмовитися від роботи на ЄП з ІII кварталу 2018 року;
  • заяви про застосування спрощеної системи оподаткування за підставою «Внесення змін до свідоцтва платника єдиного податку» платниками ЄП з груп 1 і 2 (підприємці), в яких у травні змінилися: податкова адреса / місце провадження господарської діяльності / види господарської діяльності.

Календарні нотатки

Добігає кінця ІІ квартал 2018 року. Отже, платникам єдиного податку (ЄП) варто підбити підсумки роботи за І півріччя. Роблять це для того, щоб порівняти отриманий дохід за цей період з граничною сумою, яка дозволена для відповідної групи: для групи 1 — 300 тис. грн., для групи 2 — 1,5 млн грн., для групи 3 — 5 млн грн.

До відома! Це не стосується тільки сільськогосподарських товаровиробників платників єдиного податку групи 4, для яких обсяг доходу не обмежений.

Якщо єдиноподатник бачить, що його граничний дохід на межі, то, щоб не сплачувати із суми перевищення ЄП за підвищеними ставками, йому краще заздалегідь перейти до старшої групи, а платнику ЄП групи 3 — на загальну систему оподаткування.

Щоб перекочувати у старшу групу з початку наступного кварталу (з 01.07.18 р.), потрібно подати відповідну Заяву до органу ДФСУ не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку нового кварталу (не пізніше 15.06.18 р.).

А от якщо ви вирішили перейти на загальну систему, то Заяву слід подати не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового кварталу (не пізніше 20.06.18 р.).

При цьому якщо екс-єдиноподатник не був платником ПДВ, а за останні 12 календарних місяців здійснив постачань на суму, що перевищує 1 млн грн., то доведеться зареєструватись платником ПДВ. Для цього йому слід не пізніше 10-го числа місяця, в якому здійснено перехід на загальну систему, подати Заяву на ПДВ-реєстрацію (ф. № 1-ПДВ).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі