Теми статей
Обрати теми

Кредитний реєстр

Децюра Сергій
ВРУ прийняла Закон, який передбачає створення та ведення Кредитного реєстру Нацбанку.

Банки будуть зобов’язані інформувати Нацбанк про боржника, якщо сума заборгованості (за основною сумою та відсотками) за кредитними операціями дорівнює або перевищує 100 розмірів мінзарплат (або еквівалент цієї суми в інвалюті за офіційним курсом Нацбанку, встановленим на перший робочий день місяця, що настає за звітним). Отже, при видачі кредиту будь-якій особі комерційний банк зможе довідатися, чи не заборгував його клієнт іншим банкам.

Крім інформації про боржників банку, у цьому Кредитному реєстрі буде інформація про банки, до яких Нацбанком прийнято рішення про віднесення їх до категорії неплатоспроможних або про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію. Таку інформацію до Кредитного реєстру вноситиме Фонд гарантування вкладів.

(Закон України від 06.02.18 р. № 2277-VIII, чинний з 04.03.18 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі