Теми статей
Обрати теми

Приватизація держмайна по-новому

Децюра Сергій
ВРУ прийняла, а Президент підписав Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна». Цей Закон має усунути всі корупційні схеми під час приватизації і сприяти залученню інвесторів.

Ним запроваджується:

1) поділ усіх об’єкти держвласності, які можуть бути приватизовані на дві групи: об’єкти великої і малої приватизації. Залежно від того, який об’єкт приватизується буде залежати спосіб приватизації. Так, для об’єктів малої приватизації такий процес відбуватиметься у вигляді відкритого електронного аукціону, а для об’єктів великої приватизації — на аукціоні із залученням інвестиційного радника;

2) скорочення строку проведення приватизації шляхом зменшення строку підготовки об’єкта до приватизації, а також зменшено вимоги до гарантійного депозиту учасників торгів;

3) заборона на порушення справ про банкрутство протягом 1 року з моменту продажу об’єкта. Це має дозволити інвестору погасити борги та не втратити підприємство на користь кредиторів.

(Закон України від 18.01.18 р. № 2269-VIII, чинний з дня наступного за днем опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі