Теми статей
Обрати теми

Роздрібний акциз в об’єднаних територіальних громадах

Скільки декларацій акцизного податку та додатків 6 до них подавати суб’єкту роздрібної торгівлі, який має об’єкти торгівлі на території одного або декількох населених пунктів, що входять до складу об’єднаної територіальної громади (ОТГ)?

Суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами, заповнюють розділ Д декларації з акцизного податку, в якому зазначають податкові зобов’язання окремо за кожним кодом за КОАТУУ (п. 7 розд. ІV Порядку № 14*).

* Порядок заповнення та подання декларації акцизного податку, затверджений наказом Мінфіну від 23.01.15 р. № 14.

Вони зобов’язані заповнювати і додаток 6 окремо для кожної адміністративно-територіальної одиниці, у межах якої розташовані місця реалізації підакцизних товарів.

З метою правильного розподілення сум акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів між місцевими бюджетами розділ Д (код операції Д1.1) та додаток 6 до декларації пов’язані з кодами адміністративних одиниць за КОАТУУ.

Отже, суб’єкт роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що має один або декілька пунктів продажу на території одного або декількох населених пунктів, які входять до складу ОТГ (один код КОАТУУ) та обслуговуються в одній податковій інспекції, складає та подає декларацію та заповнює один додаток 6 до неї відповідно до цього КОАТУУ.

Суб’єкт роздрібної торгівлі, що має декілька пунктів продажу на території декількох населених пунктів, які входять до складу ОТГ (різні коди КОАТУУ) та обслуговуються в різних податкових інспекціях, складає та подає декларацію до кожного контролюючого органу та заповнює додаток 6 до декларації окремо за кожним КОАТУУ.

Суб’єкт роздрібної торгівлі, що має декілька пунктів продажу на території декількох населених пунктів, які входять до складу ОТГ (різні коди КОАТУУ) та обслуговуються в одній податковій інспекції, складає та подає одну декларацію з кількістю додатків 6, що відповідає кількості кодів КОАТУУ.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 116.07

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі