Теми статей
Обрати теми

«Картковий» платіж за ремонт квартири: коли треба застосовувати РРО

Бобро Анатолій, податковий експерт
Лист ГУ ДФС у Полтавській області від 18.04.18 р. № 1689/ІПК/16-31-14-04-22

Сучасні технології не стоять на місці. За допомогою платіжної картки можна розрахуватись не лише в магазині, а й вдома (через мобільний платіжний термінал). Наприклад, із сантехніком чи електриком за надані послуги.

У полтавських податківців запитали: чи потрібно в такому випадку застосовувати РРО, якщо сантехнічні та електричні послуги з дрібного ремонту квартир надає суб’єкт господарювання (юридична особа).

У листі, що коментується, фіскали наполягають: якщо побутові послуги будуть надаватися підприємством (юрособою) в місті, то вони не підпадають під дію Переліку № 1336*.

* Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, затверджений постановою КМУ від 23.08.2000 р. № 1336.

При здійсненні розрахунків за надані послуги в безготівковій формі із застосуванням платіжних карток з використанням платіжного термінала, встановленого на місці проведення розрахунків (надання послуги), або використанням мобільного платіжного термінала підприємство зобов’язане проводити розрахункові операції через РРО**.

** Карткові платежі за послуги через термінал розглядались нами в статті «Топ-6 запитань про РРО і побутову техніку» // «БТ», 2017, № 13.

У принципі, все логічно.

Пам’ятайте:

• «безРРОшне» надання побутових послуг можливе лише на території села (абз. 2 п. 11 Переліку № 1336);

• проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням РК та КОРО дозволено лише ФОП (загальносистемникам), які працюють без найманих осіб (абз. 3 п. 11 Переліку № 1336).

Звісно, без застосування РРО можуть надавати послуги ще й ФОП-єдиноподатники, які дотримуються вимог п. 296.10 ПКУ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі