Теми статей
Обрати теми

Про взаємодію підрозділів органів ДПС при реєстрації платників ПДВ

Редакція БР
Лист від 09.02.2012 р. № 3944/7/99-3

Стати платником ПДВ

це як раніше —
виїхати за кордон...

Підрозділи податкової міліції не беруть участь
у процедурі реєстрації платників ПДВ

Лист Державної
податкової служби України
від 09.02.2012 р. № 3944/7/99-3

Про взаємодію підрозділів
органів ДПС при реєстрації
платників ПДВ

До Державної податкової служби України надходить інформація, з якої вбачається, що в окремих органах державної податкової служби не забезпечено належної взаємодії між структурними підрозділами при реєстрації платників ПДВ відповідно до вимог наказу ДПС України від 24.01.2012 р. № 61 «Про внесення Змін до Порядку взаємодії між структурними підрозділами органів ДПС з питань реєстрації та обліку платників податків» (далі — Наказ № 61).

Зокрема повідомляється, що приймання реєстраційних заяв платників ПДВ за ф. № 1-ПДВ та/або їх візування здійснюють підрозділи податкової міліції та оподаткування юридичних (фізичних) осіб, також мають місце факти відмов у прийманні заяв.

Відповідно до вимог Наказу № 61 реєстраційні заяви платників ПДВ подаються до загального відділу (канцелярії) органу ДПС, після чого передаються до підрозділу інформатизації та обліку платників податків для внесення даних із заяв до інформаційного фонду реєстру платників ПДВ. Тобто Наказ № 61 не передбачає будь-якого попереднього розгляду та візування заяв іншими структурними підрозділами.

Реєстрація платників ПДВ відбувається за результатами розгляду реєстраційних заяв виключно посадовими особами підрозділу інформатизації та обліку платників податків та, у разі необхідності, підрозділу оподаткування юридичних (фізичних) осіб. Листи на адресу заявників із пропозицією подати нову заяву або про відмову у реєстрації платником ПДВ (із обґрунтуванням і посиланням на конкретні пункти та статті Податкового кодексу України) складаються та направляються підрозділом інформатизації та обліку платників податків. Інші структурні підрозділи органу ДПС здійснюють заходи в межах своїх функціональних обов’язків виключно після реєстрації платників ПДВ. Враховуючи викладене, ДПС України зобов’язує:

— забезпечити безумовне дотримання підпорядкованими органами ДПС порядку взаємодії між структурними підрозділами при реєстрації платників ПДВ, встановленого Наказом № 61, що спрямований на спрощення процедур реєстрації платників ПДВ;

— вжити заходів з метою створення належних умов для реєстрації платниками ПДВ осіб, які відповідають критеріям, визначеним Податковим кодексом України, та не мають підстав для анулювання реєстрації платником ПДВ.

Заступник Голови А. Ігнатов

Від редакції

Хочеться вірити в те, що податкова міліція перестане цікавитися питанням реєстрації платників ПДВ, а самі податківці врешті-решт створять належні умови для такої реєстрації. Чи то хоча б щось одне буде зроблено

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі