Теми статей
Обрати теми

Про створення умов для впровадження міжнародних стандартів фінансової звітності

Редакція БР
Розпорядження від 22.02.2012 р. № 157-

Створять вам усі умови
для вивчання фінзвітмови

Розпорядження Кабінету Міністрів України
від 22.02.2012 р. № 157-р

Про створення умов
для впровадження міжнародних
стандартів фінансової звітності

1. Міністерству фінансів :

забезпечити офіційне опублікування міжнародних стандартів фінансової звітності з дотриманням їх відповідності оригіналу, а також своєчасне внесення до них змін*;

затвердити до 1 квітня 2012 року методичні рекомендації щодо складення податкової декларації з податку на прибуток підприємств з використанням даних бухгалтерського обліку і дотриманням вимог міжнародних стандартів фінансової звітності та проведення перевірки показників такої декларації.**

2. Міністерству фінансів разом з Міністерством закордонних справ співпрацювати з Радою з міжнародних стандартів бухгалтерського обліку, зокрема з питань опрацювання проектів міжнародних стандартів фінансової звітності.

3. Міністерству освіти і науки , молоді та спорту до 1 квітня 2012 року:

забезпечити створення системи підготовки , перепідготовки та підвищення кваліфікації з питань застосування міжнародних стандартів фінансової звітності бухгалтерів, які підписують фінансову звітність підприємств;

затвердити перелік навчальних закладів, які здійснюватимуть підвищення кваліфікації з питань застосування міжнародних стандартів фінансової звітності бухгалтерів, які підписують фінансову звітність підприємств.

4. Міністерству освіти і науки, молоді та спорту разом з Міністерством фінансів за погодженням з іншими заінтересованими центральними органами виконавчої влади, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку і Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, затвердити до 1 квітня 2012 року порядок підвищення кваліфікації з питань застосування міжнародних стандартів фінан­сової звітності бухгалтерів, які підписують фі­нансову звітність підприємств.

Прем’єр-міністр Україн
М. Азаров

Від редакції

У зв’язку з цим документом більш ранні листи — Мінфіну і Мінсоцполітики з тієї самої теми — із «Бухгалтера» № 13’2012 (с. 21) — втрачають актуальність.

 

* Ймовірно, все-таки мається на увазі не «своєчасне внесення до них змін», а «своєчасне опублікування змін міжнародних стандартів».— Ред.

** Поки що про їх затвердження громадськості не відомо.— Ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі