Теми статей
Обрати теми

Двома словами

Редакція БР
Новини

Мінмитфін?..

Президент підписав Митний кодекс

Президент України підписав нову редакцію Митного кодексу України.

Новий Митний кодекс передбачає передачу всіх повноважень з видання наказів нормативного характеру від Держмитслужби Міністерству фінансів України. Також передбачено, що вартість товарів, які можуть ввозитися громадянами на митну територію України без сплати податків через сухопутні і морські пункти пропуску, становить 500 євро, повітряним сполученням — до 1 тис. євро, а при поштових переказах — до 300 євро.

Кодекс виключає митну брокерську діяльність з числа видів діяльності, на здійснення яких митними органами надаються дозволи. Виключено необхідність надання фінансової страхової гарантії в розмірі не менше 300 тис. євро, а агенту з митного оформлення, який працює з брокером, не потрібно буде підтверджувати кваліфікацію і рівень спеціальних знань у Держмитниці.

Також Кодексом збільшено загальний строк тимчасового ввезення громадянами-нерезидентами транспортних засобів особистого користування з 183 днів до одного року.

Виключено з Митного кодексу положення, які надають митним органам право самостійно виконувати рішення судів про конфіскацію товарів, транспортних засобів у разі, якщо такі товари, транспортні засоби були попередньо вилучені цими органами.

Митний кодекс набере чинності з травня 2012 р.

За матеріалами http://www.rbc.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі