Теми статей
Обрати теми

Якщо ФОП подав заяву про перехід на ЄП і йому було надано відмову, то вдруге звертатися із заявою про перехід на ЄП протягом календарного року він не може

Редакція БР
Відповідь на запитання

А якщо заморою?..

Якщо ФОП подав заяву про перехід на ЄП і йому було надано відмову,
то вдруге звертатися із заявою про перехід на ЄП
протягом календарного року він не може

Чи є підставою для відмови у видачі свідоцтва платника ЄП ФОП, яка протягом календарного року подала другу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, якщо на першу заяву було надано офіційну відмову?

<…>

Відповідно до п/п. 298.1.1 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі — ПКУ), для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до органу державної податкової служби заяву. Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року шляхом подання заяви до органу державної податкової служби (п/п. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 ПКУ) Підставами для прийняття органом державної податкової служби рішення про відмову у видачі суб’єкту господарювання свідоцтва платника єдиного податку є подання протягом календарного року більше одного разу заяви про перехід на спрощену систему оподаткування (п. 299.9 ст. 299 ПКУ).

Враховуючи те, що фізична особа — підприємець вже подавала заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, на яку органом ДПС була надана офіційна відмова, тобто своє право щодо переходу на єдиний податок платник податків використав, то при поданні другої заяви орган ДПС має право відмовити платнику податку у видачі свідоцтва платника єдиного податку на підставі п. 299.9 ст. 299 ПКУ.

ЄБПЗ

Від редакції

Абсолютно не законна консультація. У «Бухгалтері» № 4’2012 на с. 45 ми вже розглядали питання про те, скільки спроб подання заяви про перехід на ЄП можна робити. Насправді законодавець обмежує право суб’єкта господарювання протягом календарного року прийняти рішення щодо повторного переходу до лав платників ЄП, а не те, скільки разів він спробує подати заяву, реалізуючи своє право на перехід.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі