Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до пункту 3 Порядку визначення строку та умов завершення імпортної операції без увезення товару на територію України

Редакція БР
Постанова від 29.10.2012 р. № 1009

— ГРОШІ де? *

I

Змінено умови завершення імпортної операції без ввезення товару на територію України

Постанова Кабінету Міністрів України
від 29.10.2012 р. № 1009

Про внесення змін до пункту 3
Порядку визначення строку
та умов завершення імпортної
операції без увезення товару
на територію України

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести зміни до пункту 3 Порядку визначення строку та умов завершення імпортної операції без увезення товару на територію України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2007 року № 1392, виклавши його в такій редакції:

«3. Імпортна операція резидента без увезення товару на територію України вважається завершеною за наявності однієї з таких умов:

зарахування виручки, одержаної від нерезидента, на рахунок резидента в уповноваженому банку в разі продажу нерезиденту товару за межами України;

подання документів, що підтверджують використання резидентом товару за межами України, перелік яких визначається Національним банком».**

Прем’єр-міністр України М. Азаров

Від редакції

Отже, завдяки змінам , що відбулися, надходження коштів від іншого резидента більше не є підставою для завершення імпортної операції без увезення на територію України (див. про це також наступний матеріал).

Крім того, підставою для завершення такої імпортної операції тепер не є і припинення дії зобов’язань шляхом зарахування зустрічних однорідних вимог резидента та нерезидента.

 

* Подейкують, що, прочитавши Оноре де Бальзака, Роберт Де Ніро з аеропорта «Шарль-де-Голль» летів до Ріо-де-Жанейро…

І тут — дзвінок із Києва:— Де гроші?

** Наводимо п. 3 у попередній редакції:

«Імпортна операція резидента без увезення товару на територію України вважається завершеною за наявності однієї з таких умов:

зарахування виручки на рахунок резидента в уповноваженому банку в разі продажу нерезиденту товару за межами України;

подання документів, що підтверджують використання резидентом товару за межами України, перелік яких визначається Національним банком;

припинення дії зобов’язань шляхом зарахування зустрічних однорідних вимог резидента та нерезидента на підставі документів, перелік яких визначається Національним банком».— Ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі