Теми статей
Обрати теми

Положення про порядок бухгалтерського обліку окремих активів та операцій підприємств державного, комунального секторів економіки і господарських організацій, які володіють та/або користуються об’єктами державної, комунальної власності

Редакція БР
Положення від 19.12.2006 р. № 1213

Затверджено наказом Міністерства фінансів України
 від 19.12.2006 р. № 1213

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
 26.12.2006 р. за № 1363/13237

Положення про порядок
 бухгалтерського обліку окремих активів
та операцій підприємств державного,
 комунального секторів економіки і господарських організацій,
 які володіють та/або користуються об’єктами
державної, комунальної власності

зі змінами, внесеними наказом Мінфіну України від 31.05.2012 р. № 658,

зареєстрованим у Мін’юсті України 20.06.2012 р. за № 1011/21323*

(витяг)

<...>

III. Облік активів

<...>

2. Безоплатна передача державними (казенними) та комунальними підприємствами за рішенням органу, уповноваженого управляти державним майном, або органу місцевого самоврядування цілісних майнових комплексів підприємств, їх структурних підрозділів, нерухомого майна (будівлі, споруди, у тому числі об’єкти незавершеного будівництва, приміщення), іншого окремого індивідуально визначеного майна підприємств, житлового фонду та інших об’єктів соціальної інфраструктури відображається за кредитом рахунків обліку цих активів (первісна або переоцінена вартість) і дебетом:

<...>

рахунку 45 «Вилучений капітал», якщо прийнято відповідне рішення про зменшення статутного капіталу підприємства внаслідок передачі активів або [суб] рахунку [976 «Списання необоротних активів»] 44 «Нерозподілені прибутки (непокриті збитки), якщо такого рішення не прийнято, — на залишок залишкової вартості переданих об’єктів після відображення наведених у цьому пункті попередніх облікових записів.

<...>

IV. Облік розподілу прибутку
підприємств державного,
комунального секторів економіки

1. Спрямування підприємствами державного, комунального секторів економіки частини чистого прибутку на квартальну і річну дату балансу відображається:

<...>

1.2. На матеріальне заохочення — за дебетом [рахунків обліку витрат операційної діяльності і кредитом субрахунку 477 «Забезпечення матеріального заохочення». Одночасно зазначена сума наводиться у виписуваному рядку 226 «Забезпечення матеріального заохочення» Звіту про фінансові результати (форма № 2) або у виписуваному рядку 195 «Забезпечення матеріального заохочення» Звіту про фінансові результати (форма № 2-м).] субрахунку 443 «Прибуток, використаний у звітному періоді» і кредитом рахунку 66 «Розрахунки за виплатами працівникам» наводиться сумма сума нарахованої працівникам винагороди, допомоги, премії тощо, яка обчислена в ідповідно до законодавства, установчих і розпорядчих документів з прибутку попереднього звітного кварталу (року) відповідно до фінансового плану[, відображається за дебетом субрахунку 477 і кредитом субрахунку 661 «Розрахунки за заробітною платою»].

<...>

Начальник Управління методології бухгалтерського обліку
 Л. Ловінська

 

* Увага! Про нашу систему кодифікації, а також про порядок набрання чинності змінами, внесеними наказом Мінфіну від 31.05.2012 р. № 658,— див. с. 36 цього випуску.

За основу взято текст Положення станом на 30.05.2012 р. Ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі