Теми статей
Обрати теми

Від шеф-повара

Редакція БР
Колонка редактора

Анітрохи не вагаючись

Наші  мізки давно вже заанґажовано.

Ким — не можу знати. Питання надто складне. Але свобода власної думки є ілюзією для кожного. Бо сумнівів ми не знаємо.

Ви бачили злющі очі депутатів — у Раді або у Савика ? Адже вони вже насправді щиро вірять у те, що кажуть! Це, звісно, не страшно, але ж слова їхні, міркування, позиції, аргументи практично завжди відомі наперед, оскільки залежить це все тільки від партійності!

Відтак, і думки їхні є наскрізь партійними!

знав дуже багато років тому й Мішу Ч ., й Інну Б. Не повірите: вони були абсолютно нормальними, адекватними, доброзичливими, іронічними, розумними та витонченими людьми!)

Ніколи не буває такого, щоб хтось із партії А підтримав точку зору партії Б або навпаки! Тільки партійна точка зору є справжньою і непідробною точкою зору кожного! Якщо не вважати їх всіх суперартистами, кожен дійсно переконаний в тому, що та чи інша партпозиція в будь-якому випадку є і позицією його самого, причому не [тільки] через партійний обов’язок, а й тому, що вона є власною думкою, що випливає з особистого світогляду.

Ні, звісна річ, партії люди обирають «під себе», під своє світовідчуття. Але ж не може збігатися у всіх членів фракції думка щодо будь-якого питання без винятків, включаючи всі тактико-стратегічні коливання лідерів і змінно-імпульсивні фрикції фракцій! Але вони таки навіть коливаються одночасно, помиляються — всі разом, передумують — у єдиному пориві колективно.

І лише змінивши/продавши своє партчленство, набувають протилежних поглядів, які теж йдуть від душі! То що ж це за душі в них такі?

До речі, чому «в них»? Хіба ми всі якісь інші? У нас у всіх! Ми ж не сумніваємося! Ми чекаємо, поки опонент замовчить, щоб повідомити йому справжню правду — єдино правильну!

Істинний (корінний) динамівець хоч колись підтримає вболівальника Шахтаря? А навпаки? Та будь-який спірний момент динамівська сторона тлумачить так, а шахтарська — отак, і не тільки футболісти, але й усі глядачі! Причому зовсім не для того, щоб допомогти своїм, а тому що вони насправді так бачили (опа! Тут вже й зір задіяно!!!) і так вважають!

Перетнув!Не перетнув! (— Офсайд — Гра!) — Фол останньої... — Передостанньої... (— Жовта!Ніх...) — 11 метрів! — Симуляція! (— А-а-а... — Йо-о-о...)

Це — від душі! Вони — не брешуть ! Уболівальникам — не платять! Пів-країни бачить не те, що інша пів-країни! (— Рукою! Ногою!!!)

Честь рідного улюбленого клубу — як честь партії , нещасний мозок , включаючи органи чуття, їй підкорений!

А іноді — включаючи й статеві органи, бо народжуваність дає сплески через 9 місяців після історичних перемог їхніх ідолів!

Ди..! — Ша..!

Ю..! — Я..! (— БЮ..! — Тю!)

Згадаймо переконані [анти]майдани-2004. Я не про проплачені одиниці. Я — про дві по пів-країни. Масова ілюзія? У пів — така, а у пів не така?

Стратити! Винен! — Помилувати! Не винен!

(Вирок, як правило, звучить до аргументу...)

А з податками — хіба інакше ?

— Ну погляньте ж мені в очі! Адже не оподатковується? — Та майте ж совість! Адже пільги немає!

Бува так, хоч в 1 випадку зі 100, щоб перше казав податківець, а друге — платник? Ну, у припущенні, що пільга платникові вигідна (а то всяке останнім часом траплялося)...

Ні, все зрозуміло: конфлікт інтересів. Але ж обидва переконані! Обидва — у свої слова вірять ! Обидва не знають сумнівів! Обидва кажуть від самісінької душі!

Винятки , звісно, теж є. Коли не за переконанням, а тому що так треба/вигідно. Але я зараз не про винятки, із ними все ясно. Я — про правило.

Скажіть мені, у якій Ви партії, за кого вболіваєте, з якого боку від податкових барикад — і я скажу, що Ви думаєте з будь-якого приводу. Не кажете (це і так зрозуміло), а саме — думаєте!!!

Ну а при переході з податківців до лав платників, із прокурорів до адвокатів, із команди до команди, із партії в партію — погляди міняються. І точки зору. Разом із точками, з яких ведеться огляд. Причому після незначного періоду роздвоєння особистості — знову від душі цієї самої особистості .

— Агов, попереду, пройдіть! А позаду — куди претеся?*

Це — із тих самих вуст, з інтервалом у пів-секунди. Мозок перелаштовується швидко. Причому, як бачимо, не тільки у депутатів...

 

* Див. «Бухгалтер» № 1–2’08, с. 7.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі