Теми статей
Обрати теми

ЮРЄП може укладати договори про спільну діяльність

Редакція БР
Відповідь на запитання

— Сдюрєпа?

— СД ЮРЄПа!

ЮРЄП може укладати договори про спільну діяльність

Чи може юридична особа — платник єдиного податку укласти договір про спільну діяльність?

Суб’єкти господарювання — юридичні особи можуть застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, якщо протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

середньооблікова кількість працівників не перевищує 50 осіб ;

обсяг доходу не перевищує 5 000 000 грн (п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу).

Крім того, п. 291.5 ст. 291 цього Кодексу встановлено перелік видів діяльності, які не можуть здійснювати платники єдиного податку.

Згідно з п. 64.6 ст. 64 Податкового кодексу на обліку в органах ДПС повинні перебувати угоди про розподіл продукції та договори про спільну діяльність на території України без створення юридичних осіб, на яких поширюються особливості податкового обліку та оподаткування спільної діяльності, визначені цим Кодексом.

В органах ДПС не обліковуються договори про спільну діяльність, на які не поширюються особливості податкового обліку та оподаткування спільної діяльності, визначені Податковим кодексом. Кожен учасник таких договорів перебуває на обліку в органах ДПС та виконує обов’язки платника податків самостійно.

Взяття на облік договору або угоди здійснюється шляхом додаткового взяття на облік такого учасника як платника податків, відповідального за утримання та внесення податків до бюджету під час виконання договору або угоди.

Обмежень щодо застосування спрощеної системи оподаткування учасником договору про спільну діяльність нормами Податкового кодексу не передбачено.

Таким чином, юридична особа — платник єдиного податку може укласти договір про спільну діяльність за умови, що на діяльність, яка здійснюється за договором про спільну діяльність, не поширюються обмеження, встановлені п. 291.5 ст. 291 Податкового кодексу.*

Консультацію підготовлено за участі

Н. Пасічник , заступника начальника
Управління по роботі з Єдиною базою
податкових знань та письмових звернень
платників податків інформаційно-довідкового
 департаменту державної податкової
 служби — начальника відділу,

І. Денисенко, О. Іваницької,
Я. Мірошник
та О. Янчевської,
головних державних податкових інспекторів

«Вісник податкової служби України» № 19/2012

Від редакції

Нагадаємо, що до 01.01.2012 р.— за умов дії єдиноподаткового Указу — платники ЄП не могли укладати договори про СД (через творче тлумачення податківцями ст. 7 Указу № 727, згідно з яким дія цього Указу не поширювалася на спільну діяльність, визначену п. 7.7 Закону Про Прибуток).

 

* А хто повинен стати на облік як СД? І як така СД має оподатковуватися? Ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі