Теми статей
Обрати теми

Дохід ЮРЄПа не зменшується на суму ЄСВ

Редакція БР
Відповідь на запитання

Між іншим,
консультації-то Вісника —

вже не «за сприяння»,

а з нормальними
людськими підписами

(ще й шістьма одразу — про всяк випадок).

Дохід ЮРЄПа не зменшується на суму ЄСВ

Чи зменшується дохід юридичної особи — платника єдиного податку на суму нарахованого єдиного внес­ку на загальнообов’язкове державне соціальне страхування?

Відповідно до п/п. 2 п. 292.1 ст. 292 Податкового кодексу доходом платника єдиного податку для юридичної особи є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій (готівковій та/або безготівковій), матеріальній або нематеріальній формах, визначених п. 292.3 цієї статті.

До суми доходу за звітний період включаються сума кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності, та вартість безоплатно отриманих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг) (п. 292.3 ст. 292 Податкового кодексу).

Згідно з п. 292.10 ст. 292 цього Кодексу не є доходом суми податків і зборів, утримані (нараховані) платником єдиного податку під час здійснення ним функцій податкового агента, а також суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, нараховані платником єдиного податку відповідно до закону.

Отже, суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не є доходом юридичної особи — платника єдиного податку. При цьому дохід юридичної особи — платника єдиного податку не зменшується на суму нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Консультацію підготовлено Н. Пасічник,
 заступником начальника Управління
по роботі з Єдиною базою податкових знань
та письмовими зверненями платників податків
 Інформаційно-довідкового департаменту
державної податкової служби — начальником відділу,
І. Денисенко, О. Іваницькою,
І. Романюк, Р. Соколюком
та О. Шаровою,
 головними державними податковими інспекторами
«Вісник податкової служби України» № 22/2012

Від редакції

Цього й слід було чекати. Детальніше щодо зазначеної проблеми (на прикладі доходів ПриПЄПа) — див. с. 47–48 цього випуску.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі