Теми статей
Обрати теми

Щодо пропорційного розподілу сум податкового кредиту

Редакція БР
Лист від 18.04.2012 р. № 11240/7/15-3417-26

— Зараз буде тобі чпок,

бо не знав, який рядок!

Податковий кредит за послугами,
отриманими від нерезидента
з метою використання в госпдіяльності
й виключно в оподатковуваних операціях,
— відображається у рядку 12.4 декларації
та бере участь у перерозподілі ПК у звичайному порядку

Лист Державної
податкової служби України
від 18.04.2012 р. № 11240/7/15-3417-26

Щодо пропорційного розподілу
сум податкового кредиту

(витяг)

Державна податкова служба України розглянула запит <...> щодо порядку здійснення пропорційного розподілу сум податкового кредиту і повідомляє.

Порядок пропорційного розподілу сум податкового кредиту визначений статтею 199 розділу V Податкового кодексу України (далі — Кодекс). Крім того, відповіді на запитання, які стосуються пропорційного розподілу сум податкового кредиту, розміщені в Єдиній базі податкових знань ДПС України за адресою www.sta.gov.ua*, а також детально розглянуті в Узагальнюючій податковій консультації щодо окремих питань пропорційного віднесення сум податку до податкового кредиту у разі використання придбаних та/або виготовлених товарів/послуг , необоротних активів частково в оподатковуваних операціях , а частково — ні, яка затверджена наказом ДПС України від 16.02.2012 р. № 129.

При цьому суми податку на додану вартість, які включені до складу податкового кредиту у зв’язку з отриманням послуг від нерезидентів та самостійним нарахуванням податкових зобов’язань платником податку, беруть участь у проведенні перерозподілу податкового кредиту в такому ж порядку, як і суми податку на додану вартість, які включені до складу податкового кредиту у зв’язку з придбанням товарів (послуг) на митній території України.

Повідомляючи викладене, ДПС України вважає за необхідне відзначити наступне.

Для відображення податкового кредиту для послуг, отриманих від нерезидента з метою їх використання у межах господарської діяльності та виключно для здійснення операцій, які оподатковуються за основною ставкою та за нульовою ставкою, передбачених з послуг, отриманих від нерезидента, в розділі II декларації передбачено рядок 12.4 «Послуги, отримані від нерезидента, місце постачання яких знаходиться на митній території України».

Рядок 14.1 розділу II «Податковий кредит» декларації передбачений для відображення обсягів операцій з придбання з податком на додану вартість, які не призначаються для використання в господарській діяльності, в тому числі і для послуг, отриманих від нерезидента.

Виходячи з інформації, викладеної у запиті, має місце можливе допущення платником податку методологічної помилки при складанні податкової звітності, оскільки, як вказано платником, для відображення податкового кредиту з послуг, отриманих від нерезидента, ним використовується рядок 14.1 декларації.

<...>

Заступник Голови
А. Ігнатов

 

* Зараз уже www.sts.gov.ua.Ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі