Теми статей
Обрати теми

Двома словами

Редакція БР
Новини

ІТіть її тудить...

isn’t IT?

Закони, які запроваджують спеціальний податковий режим для компаній української IT-галузі (див. «Бухгалтер» № 20’2012, с. 7, наприкінці), ветовані Президентом.

Зокрема, В. Янукович вважає неприйнятним зниження ставки податку на доходи фізичних осіб для працівників суб’єктів індустрії програмної продукції до 5% і пропонує виключити із Закону ці норми.

За матеріалами: ЛІГА:ЗАКОН

 

…Цар крокував на балкон з маніфестиком... *

...І дами, і діти-пузанчики

кидають квіти й розанчики*

Довгоочікуваний Закон про лібералізацію податкових норм таки підписано

22 червня Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення деяких податкових норм».

Про найістотніші новації Закону (зокрема, відкладено податок на нерухомість, продовжено мораторій на адмінсанкції, дозволено ЄП для ювелірів, а головне — знято обмеження щодо добровільної реєстрації платником ПДВ) — див. «Бухгалтер» № 20’2012, с. 7.

У тому самому Законі йдеться і про новий порядок включення до витрат старих збитків — див. «Бухгалтер» № 22’2012 на с. 7.

Крім того, Законом (серед іншого) спрощується процедура відкриття банківських рахунків, удосконалюється порядок нарахування ПДВ у туристичній сфері тощо.

 

* В. Маяковський.

 

Ніхто нікого не з’їсть

Хорошковський: Об’єднання митниці та податкової
є невчасним…

Перший Віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський вважає несвоєчасним об’єднання Державної митної та Державної податкової служб. Про це він сказав в інтерв’ю журналу «Експерт».

При цьому він наголосив на необхідності більш чіткої координації їхньої діяльності з боку Міністерства фінансів. На його думку, такого результату можна досягти шляхом повноцінного об’єднання інформаційних баз служб.

Як повідомлялося, 21 травня Державна податкова служба домовилася із Державною митною службою про інформаційне співробітництво.

Ця угода передбачає створення єдиного інформаційного простору, забезпечення обміну інформацією між відомствами у режимі онлайн, наповнення інформаційних ресурсів даними, необхідними для контролю правильності нарахування, повноти та своєчасності сплати податків.

За матеріалами: «Українські Новини»

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі