Теми статей
Обрати теми

Щодо добровільної сплати митних платежів до бюджету

Редакція БР
Лист від 05.03.2012 р. № 11.1/4-20/2547

Якщо позавчора вранці
не заплатиш,
я тебе учора оштрафую!

От у травні ми й довідалися про 3%-ву позику(амністію)
в березні до 1 квітня...

Лист Державної митної служби України
від 05.03.2012 р. № 11.1/4-20/2547

Щодо добровільної сплати
митних платежів до бюджету

Аудиторській палаті України

З метою посилення взаємодії у вирішенні спільних завдань з захисту економічних інтересів держави, забезпечення повноти, своєчасності надходження коштів до держбюджету та належного контролю з боку податкових та митних органів за дотриманням податкового законодавства платниками податків 02.08.2010 р. між Державною податковою адміністрацією України та Державною митною службою України було укладено Протокол погодження реквізитів , форми та строків надання інформації Державною податковою адміністрацією України до Державної митної служби України № 22 (далі — Протокол № 22). У зв’язку з набранням чинності Податковим кодексом України, підзаконними нормативними актами, а також у зв’язку із здійсненням Державною податковою службою України функцій і повноважень Державної податкової адміністрації України 23.12.2011 р. Протокол № 22 було затверджено в новій редакції.

За Протоколом № 22 щоквартально Держмитслужба отримує наявну в інформаційних ресурсах ДПС України інформацію, зазначену суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності у податкових деклараціях з податку на прибуток підприємства, стосовно конкретних елементів, що повинні формувати частину вартості товарів для митних цілей, зокрема роялті , фрахту , інжинірингу , витрат на страхування тощо.

Звірка даних митного оформлення товарів з даними, які в порядку обміну інформацією були отримані Держмитслужбою від ДПС України, засвідчила, що ряд платників податків систематично ухиляється від оподаткування і це веде до того, що додаткове податкове навантаження лягає на законослухняних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Наразі Держмитслужба запропонувала несумлінним платникам податків добровільно сплатити податки до бюджету в строк до 01.04.2012 р. з 3%[-вими] штрафними санкціями як таким, що прозвітують про ненавмисні помилки під час сплати податків.

Проте у разі несплати податків до 01.04.2012 р. митні органи залишають за собою право з початку квітня поточного року розпочати широкомасштабну кампанію з проведення відповідних перевірок несумлінних платників податків з метою недопущення порушення ними законодавства України з питань митної справи. При цьому до компаній, чиї помилки будуть виявлені митними органами за наслідками контрольно-перевірочних заходів, застосовуватимуться штрафні санкції від 25% до 50%.

Вищевказана позиція Держмитслужби висвітлена на офіційному веб-сайті в мережі Інтернет (www.customs.gov.ua).

Зважаючи на викладене, пропонуємо поінформувати аудиторів (аудиторські фірми) про вищевказану позицію Держмитслужби.

Заступник Голови Служби С. Дериволков

Від редакції

Цікаво, як суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності повинен був відчути, що він несумлінний, і скільки після появи цього відчуття йому треба конкретно заплатити в бюджет?

Уся ця ситуація дуже нагадує рекет

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі