Теми статей
Обрати теми

Від шеф-повара

Редакція БР
Колонка редактора

Як у Філі
на хрестинах

                       його доньки, ля-ля-ля

Відбувалися хрестини доньки Філіпа Кіркорова. Звісна річ, з помпою, з купою запрошених знаменитостей і журналістів, без зайвих людей у Храмі, як і має бути. Як ДЛЯ НИХ має бути. Але річ не в цьому.

Здивувала присутність Ма­ксима Галкіна. Це був, виходить, новий чоловік колишньої дружини тата дівчинки, яку хрестять. Оце вже по-сучасному, по-європейськи.

У нас, в Україні, так теж іноді буває. Пам’ятаю, як мій старий товариш, коли ще тільки вперше запрошував мене на свій день народження, перелічував — хто буде . У списку значилися, зокрема, «мамка; її чоловік; батя; його дружина; колишній мамчин чоловік, але не батя, а інший...».

Отак і треба. Всі, між іншим, сиділи дружно, випивали разом, обговорювали новини, вітали іменинника та взагалі — були раді побачитися.

Невже краще : «Нехай тільки підійде, я очі йому видряпаю!!!»?. Але ж так воно — частіше

 

32 роки — марно

Напередодні Євро-12

От що пише Анастасія Зануда з української служби ВВС:

«Футбольний чемпіонат Євро-2008, що проходив у Австрії та Швейцарії, керівництво УЄФА визнало «загалом успішним». У тому році Австрію та Швейцарію відвідали близько мільйона футбольних фанів, а обидві країни отримали близько 500 мільйонів євро, при тому, що вклали у його проведення удвічі більше.

Португалія, витративши на підготовку чемпіонату майже 5 мільярдів євро, отримала від 1 мільйона уболівальників і туристів «чистими» усього близько 400 мільйонів євро.

Олімпіада 2004 року коштувала Греції 11 мільярдів євро, а принесла лише 2 мільярди.

Понад половину олімпійських об’єктів стоять порожніми і не використовуються за призначенням.

І хоча в Міжнародному олімпійському комітеті кажуть, що не варто пов’язувати Олімпіаду-2004 із нинішньою масштабною кризою в Греції, деякі оглядачі вважають, що саме з олімпійських витрат і почалися бюджетні і боргові проблеми країни».

Ну а в нас — кожен житель України, включаючи пенсіонерів і грудних дітей, виклав зі своєї кишені (пелюшок) за майбутнє свято футболу Євро-2012 приблизно 96 доларів (за наймінімальнішими оцінками — від Президента).

Але є ще й втрати моральні — від масового ігнорування Євро європолітиками. Які вважають, що приїжджати до бандитів грати у футбол — це самим ставати співучасниками бандитизму.

Оце так влипли... Оце так імідж набуваємо за такі жертви... А скільки ж інвесторів понаїхало! А скільки ще понаїде!

Хоча, може, державі (не плутати із КРАЇНОЮ !) і корисно поглянути на себе — разом зі своїм футболомзбоку ?

Тож — спасибі жителям Європи...

Так чи інакше, 32 роки минули для країни (як би вона не називалася) марно.

Останнього разу цивілізовані (або ті, хто так себе називає) давали нам так само — спортігнором — по пиці ще за часів СРСР : у 1980-му на Олімпіаді, де, нагадаю, у футбольному (!) турнірі господарем був і Київ.

Тепер забороняти приїзд самим спортсменам вже не можуть : із футбольними органами сваритися настільки — єврокраїни не ризикують. Але максимум дипломатичного помордасу таки відбувається. Ми, як і раніше, для світу ніхто. Причому якщо раніше — для половини, то зараздля всіх.

— Ах, ви витратили останнє заради нашого свята ? Ну й тьфу на вас усіх разом із вашим [нашим] святом !

І ШО ? А НІШО.

Утремося — та й годі.

Кожен народ має такі Євро, на які він заслуговує.

P. S. Див. про Євро-12 також с. 48.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі