Теми статей
Обрати теми

Від шеф-повара

Редакція БР
Колонка редактора

Час розкидати час?

Україна обіцяє , що перейшла на літній час востаннє. Росія заявила, що не повертатиметься на зимовий час. Якщо ніхто не бреше й не передумає, то з Росією починаючи з останньої неділі жовтня буде різниця в часі 2 години, зате Європа зі своїм літнім часом буде щоліта мати з Україною один час!

Галиція українська й Галісія північнозахідноіспанська житимуть синхронно, незважаючи на абсолютно різне розташування Сонця на небі Західної України та на небі Західної Іспанії.

Але кіно навіть не в цьому. Кіно в тому, що й Харків, де Сонце буде вже й взагалі не з того боку, що в Андалусії або галісійській Ла-Коруньї, матиме теж той самий час. Зате з Бєлгородом, до якого 2 години пішки (якщо йти по електричці, що рухається, і не враховувати час на митниці), виявиться 2 години різниці у часі!

Кінець світу

Хоча, між іншим, «справжній» час буде саме в нас . Український зимовий — це те, що було тут споконвічно, поки більшовики не ввели декретний час, до якого потім Москва — зі своїм гігантським штучним часовим поясом (куди потрапили і Самара, і татари) — додала з часом час ще й літній.

Ну а те, що Західній Європі (крім Великобританії з Ірландією/Ісландією та Португалії) кортить жити влітку з нами в один час,— це її, Європи, проблема. Не знаю, чи багато андалусці заощадять на тому, що ніч оголосять ранком й увімкнуть світло .

Але ж заради економії електроенергії (щоправда, ввечері ) все це там і затівається.

О часи, о звичаї ! О козли всі навколо нас…

Згадую Капелюшника із безсмертної «Аліси в Країні Чудес» Льюїса Керрола, якій цьогоріч 150(!) років:

«Він робив би з годинником усе, що захочеш. Ось, припустімо, <...> ти береш і шепочеш Часові одне слівце — і стрілки я-ак забігають!.. Пів на другу, час обідати».*

 

* Переклад Валентина Корнієнка.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі