Теми статей
Обрати теми

Що таке ділові та моральні якості головного бухгалтера

Редакція БР
Лист від 29.02.2012 р. № 84-0-2-12/7.2

А от казначеї
спокійно пояснили,

чим відрізняється бухмораль
від загальнолюдської
*

Що таке ділові та моральні якості головного бухгалтера

Лист Міністерства юстиції України
від 29.02.2012 р. № 84-0-2-12/7.2**

Міністерство юстиції у зв’язку із зверненням народного депутата України <...> розглянуло Ваш лист <...> стосовно надання роз’яснення щодо порядку застосування поняття «відомості про ділові та моральні якості», передбаченого наказом Міністерства фінансів України від 21 лютого 2011 року № 214 «Про затвердження Порядку погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи», і повідомляє.

Відповідно до Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого Указом Президента України від 6 квітня 2011 року № 395, Мін’юст надає роз’яснення з питань, пов’язаних із діяльністю Мін’юсту України, його територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства, а також стосовно актів, які ним видаються (підпункт 29 пункту 4).

Разом з цим у порядку інформування зазначаємо.

Порядок погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи, який визначає організаційні принципи погодження Державною казначейською службою України призначення на посаду та звільнення з посади керівника бухгалтерської служби бюджетної установи — головного бухгалтера, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21 лютого 2011 року № 214, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 9 березня 2011 року за № 281/1901.

При цьому слід зазначити, що роз’яснення про застосування нормативно-правових актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, надається суб’єктами нормотворення.

Одночасно зазначаємо, що Міністерство фінансів є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної політики, зокрема у сфері бухгалтерського обліку, яке з метою організації своєї діяльності організовує розгляд звернень громадян з питань, пов’язаних із діяльністю Мінфіну України, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери його управління, а також стосовно актів, які ним видаються (підпункт 13 пункту 5 Положення про Міністерство фінансів, затвердженого Указом Президента України від 8 квітня 2011 року № 446/2011).

У зв’язку з цим для отримання більш детальної інформації з порушеного у листі питання радимо звернутися до Міністерства фінансів.

Заступник Міністра — керівник апарату А. Сєдов

Від редакції

Загалом, Мін’юст пояснив, що не розуміється на ділових і моральних якостях головного бухгалтера, і відіслав усіх у Мінфін.

До отримання відповіді з Мінфіну можна ознайомитися із листом Держказначейства від 10.01.2012 р. № 1704/43-394*, у якому є хоч якісь вказівки щодо цього.

 

* Див. «Бухгалтер» № 10’2012, с. 34.

** Наводимо запитання, відповіддю на які є цей лист:

«Порядком погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи, затвердженим наказом Мінфіну від 21.02.2011 р. № 214, у п. 5 передбачено, що у поданні про призначення зазначаються відомості про «ділові та моральні якості».

Що саме слід розуміти під категорією «відомості про ділові та моральні якості»?

Яким саме актом визначено поняття «відомості про ділові та моральні якості»?

Які саме якості (просимо навести перелік) слід розуміти у зазначеному понятті?».— Ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі