Теми статей
Обрати теми

Двома словами

Редакція БР
Новини

ВР пішла назустріч бізнесу:

— Не розбігайтеся, ми поладнаємо!

Рада прийняла у другому читанні й у цілому законопроект № 9661-д
про внесення змін до Податкового кодексу
щодо вдосконалення деяких податкових норм,
а також два законопроекти, що вводять спецпільги для галузі IT

Прийнятий Закон продовжує мораторій на введення в дію податку на нерухоме майно до 1 січня 2013 року. Це пов’язано з тим, що урядом подано законопроект, у якому пропонується нова концепція податку на нерухомість.

Крім того, документ установлює мораторій на застосування адміністративних санкцій за окремі порушення податкового законодавства до кінця поточного року. Це стосується порушень у заповненні податкових декларацій, сплати єдиного податку в розмірі 15% для підприємців 1 та 2 груп, які ведуть діяльність, не зазначену у свідоцтві, помилок у заповненні книги обліку доходів і витрат.

Також нові норми дозволяють виробникам і торговцям ювелірними виробами використовувати спрощену систему оподаткування і платити єдиний податок у розмірі 5% від доходу.

Крім того, цей Закон (прийнятий на підставі законопроекту № 9661-д):

спрощує порядок підписання податкової декларації платником податків у разі відсутності в такого платника особи, відповідальної за ведення бухгалтерського обліку;

збільшує мінімальний розмір податкового боргу, за наявності якого податкова вимога платнику податків не надсилається (від 1 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). За наявності такого податкового боргу право податкової застави не застосовується;

збільшує строк подання платником податків заперечень за актом фактичної перевірки його підрозділу, що перебуває за межами реєстрації такого платника, а також збільшує строк прийняття рішення органом ДПС за таким актом перевірки;

— установлює черговість погашення податкового боргу залежно від строку його виникнення (а не на розсуд податкового органу) у разі погашення боргу за рахунок продажу майна, що перебуває у податковій заставі.

Закон скасовує обмеження з добровільної реєстрації платником ПДВ, що дозволить реєструватися платником ПДВ будь-якій особі, яка здійснює господарську діяльність незалежно від обсягів постачань. Також спрощено процедуру реєстрації платником ПДВ платників єдиного податку, у тому числі при добровільній зміні ставки єдиного податку з 5% на 3%, уніфіковано строки такої реєстрації і подання заяви. Строк реєстрації платників ПДВ в органах ДПС скорочено з 10 до 5 робочих днів.

Jurliga.ligazakon.ua

Верховна Рада України прийняла у другому читанні й у цілому закони про розвиток індустрії програмної продукції.

Проти ключової норми документа — зниження з 15% до 5% ставки прибуткового податку для співробітників -компаній — як і раніше, виступає Міністерство фінансів, побоюючись зниження надходжень до бюджету у розмірі близько 700 млн грн на рік.

www.liga.net

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі