Теми статей
Обрати теми

Строки реєстрації податкових накладних, якщо 15-й день припадає на свято або вихідний, не переносяться

Редакція БР
Відповідь на запитання

— Всі свята
це ваші особисті подробиці

Строки реєстрації податкових накладних,
якщо 15-й день припадає на свято або вихідний,
не переносяться

Чи має право платник ПДВ зареєструвати податкову накладну в Єдиному реєстрі податкових накладних пізніше 15 календарного дня, що настає за днем її виписування, якщо 15 день припадає на святковий чи вихідний день?

Відповідно до п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється не пізніше 15 календарних днів, наступних за датою їх складання.

Згідно з п. 2 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 р. № 1246, внесення відомостей, що містяться у податковій накладній та/або розрахунку коригування, до Єдиного реєстру податкових накладних здійснюється шляхом подання протягом операційного дня зазначених документів в електронній формі ДПС з використанням електронного цифрового підпису та внесення відповідних відомостей.

Операційний день триває з 00.00 до 23.00.

Отже, реєстрацію податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснює платник ПДВ не пізніше 15 календарних днів, наступних за датою їх складання. Терміни реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, якщо 15 день, що настає за днем їх виписування, припадає на святковий чи вихідний день, не переносяться.

Матеріал підготувала Н. Бондаренко,
оглядач «Вісника»,
за сприяння: А. Кононової,
начальника відділу
спеціальних режимів оподаткування
та інформаційно-аналітичної роботи
Управління адміністрування
податку на додану вартість
та контролю за правомірністю
бюджетного відшкодування
податку на додану вартість
Департаменту оподаткування
юридичних осіб ДПС України,
та Департаменту взаємодії
із засобами масової інформації
та громадськістю ДПС України

«Вісник податкової служби України» № 42/2012

Від редакції

Фактично ПКУ встановлює один-єдиний випадок, коли строк продовжується, якщо останній день строку припадає на вихідний або святковий день,— у п. 49.20, який переносить останній день подання податкової декларації.

В інших випадках (у разі сплати податкових зобов’язань або при реєстрації податкових накладних) аналогічних винятків справді не передбачено.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі