Теми статей
Обрати теми

«Контрольно-наглядовий» Закон і Держінспекція з безпеки на наземному транспорті

Редакція БР
Лист від 05.09.2012 р. № 3349

— Щаслива путь!

«Контрольно-наглядовий» Закон
і Держінспекція з безпеки на наземному транспорті

Лист Державної інспекції України
з безпеки на наземному транспорті
від 05.09.2012 р. № 3349*

(витяг)

<...>

Згідно зі статтею 2 Закону України «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб — підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності» дія цього Закону поширюється на фізичних осіб — підприємців, які не зареєстровані платниками податку на додану вартість, діяльність яких не віднесена до високого ступеня ризику відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, що передбачає включення податку на додану вартість до складу єдиного податку, діяльність яких не віднесена до високого ступеня ризику відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Відповідно до передбачених діючим законодавством повноважень Державна інспекції України з безпеки на наземному транспорті здійснює державний контроль за додержанням суб’єктами господарювання вимог законодавства, норм та стандартів законодавчо регульованої сфери, безпеки перевезень пасажирів та вантажів на автомобільному, міському електричному, залізничному транспорті.

Державний контроль здійснюється шліхом проведення планових, позапланових і рейдових перевірок.

Заступник Голови Г. Рак

Від редакції

Вельми оригінально.

Що думає Держінспекція щодо поширення на неї «контрольно-наглядового» Закону і чи збирається вона дотримуватись перевірочного мораторію — залишилося загадкою. Інспекція не змогла відповістити на пряме запитання, обмежившись набором цитат.

Добірку документів від інших держорганів на аналогічну тематику — див. у «Бухгалтері» № 38’2012 на с. 18–25.

 

* Наводимо запит, відповіддю на який є цей лист:

«Згідно зі ст. 3 Закону України від 23.02.2012 р. № 4448-VI «органам державного нагляду (контролю), їх посадовим особам забороняється здійснювати щодо фізичних осіб — підприємців та юридичних осіб заходи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, не передбачені цим Законом».

Виникає запитання: чи забороняється зазначеною нормою здійснювати заходи державного нагляду (контролю) щодо фізичних осіб — підприємців та юридичних осіб органам Міністерства інфраструктури України?».— Ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі