Теми статей
Обрати теми

Від шеф-повара

Редакція БР
Колонка редактора

Герої НАШОГО часу

У тупій* Америці прийнято вважати, що справжній американець замолоду повинен бути лібералом, а в зрілому віці — вже консерватором.

А в нас юні ліберали перетворюються потім на комуністів, бо з віком приходить бажання грабанути награбоване.

Якщо вам у старості таки не захочеться стати старим ленінцем, отже — життя вдалося. Хоча якась повага до кулемета в певній мірі все одно залишається…

І причина — навіть не в людях, яких іноді трішечки хочеться полоскотати кулеметною чергою. Або — з АК. Ні, причина — у державі. Покликана нас захищати, вона так захопилася , що от-от цілком знищить тих, кого захищає.

Держава без народу на випаленій землі — наше світле майбутнє. Світле — тому що народ виповзе з вітчизняної тіні на чужоземне світло в дуже далекому зарубіжжі.

Передчуваючи такий фінал, держава-мама його судорожно прискорює. Агонія держави — вигадлива суміш диктатури й анархії, корупційного свавілля й загальнонародного пофігізму.

Замість традиційної кухні відводимо душу в інеті. Трах-бах-шмах-нах… Екран-бо все стерпить. Утім, в недалекому майбутньому можливе й таке:

«Ви надіслали шкідливе повідомлення. У вас є 2 хвилини на його знищення… 1 хвилина40 секунд… 20321…». Легке клацання, екран гасне й уже ніколи більше не загоряється.

Отоді, нарешті, до аеропорту збереться черга . Дійсно, ну не на площу ж виходити… Легше виїхати, ніж протестувати. Тож черга за квитками звідси — більш ймовірна, ніж кулеметна.

От і гаразд.

Усе буде добре.

 

* Це не я сказав…

 

Ти — бидло

Ти — бидло. Тупе й безмовне. Я дійсно так вважаю. Бо оцінюю тебе в кульок гречки, пачку чаю, банку згущенки і кульок цукерок. Навіть не шоколадних.

За цю подачку ти повинен віддати за мене свій голос, завдяки чому я [ще] на п’ять років стану народним депутатом.

Я отримуватиму соціальний пакет: зарплата плюс депутатські понад 30 тисяч на місяць. Безплатні перельоти країною. Безплатне користування залом офіційних делегацій — щоб випадково не зіткнутися з таким бидлом, як ти, в аеропорту. Безплатне проживання в Києві. Лікування в « Феофанії» — теж подалі від бидла.

Я буду недоторканною особою, і навіть якщо я зіб’ю на дорозі бидло, подібне тобі, мені нічого не буде, поки мої колеги не позбавлять мене імунітету.

Про таке приємне завершення життя, як бути похованим на Байковому цвинтарі,
я навіть не буду згадувати.

Але ці пільги дрібниця. Завдяки голосам бидла я протягом п’яти років буду причетний до розподілу бюджету найбільшої країни в Європі.

Я зможу одержати державну дотацію для свого підприємства. Я зможу пропхнути свою фірму на тендер. Я зможу отримати пару мільйонів за прийняття лобістського закону. Я зможу оформити пільговий кредит у державному банку. Я зможу ходити до прем’єра і президента, вирішуючи питання свого бізнесу. Я зможу прийти до генпрокурора і керівника Печерського суду, відмазуючи друзів. Я зможу ввійти до списку мільйонерів «Форбс», обзавестися приватним літаком і нерухомістю в Австрії або на Лазурному узбережжі, а дітей відправлю вчитися до Лондона...

А про тебе, бидло, я згадаю через п’ять років, коли настане час знову роздавати тобі гречку.

Сергій Лещенко ,
журналіст «Української правди»
http://blogs.pravda.com.ua

Від ш/п

Не можу не додати:

продаєш голос — продаєш душу!

Не помились

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі