Теми статей
Обрати теми

Від шеф-повара

Редакція БР
Колонка редактора

«Ми вєрім твьордо
в ґєроєв спорта...»
*

Українські олімпійці пригрозили змінити громадянство
через розкрадені премії

Українські олімпійці мають намір змінити громадянство, у разі якщо держава не вирішить питання з розкраданням бюджетних коштів, виділених на підготовку легкоатлетів на навчально-тренувальних зборах.

Провідні легкоатлети України відкрито звинуватили керівників спортивної федерації у розкраданні бюджетних коштів, йдеться в сюжеті ТСН, показаному по ТБ. Якщо держава нічого не зробить, спортсмени можуть змінити громадянство й у подальшому виступати за інші країни.

Призери Олімпіади й ті, хто не потрапив до Лондона, звинувачують функціонерів у корупції, залякуваннях та порушеннях під час відбору кандидатів.

«Щороку бюджет збільшується. Цього року було 36 мільйонів гривень на підготовку з легкої атлетики. Ми, звісно, були в шоці»,— сказала легкоатлетка Єлизавета Бризгіна.

Спортсмени стверджують, що недорахувалися навіть президентських премій за отримані медалі. «Якщо держава цінує роботу тренера й хоче виділити гроші, чому наше керівництво забирає в нас ці премії?» — обурився тренер Сергій Басенко.

У відповідь на вимоги дати пояснення спортсмени отримали погрози.

Спортсмени вимагають не тільки звільнення, але й кримінального покарання винуватців. У відповідь керівник федерації [дворазовий олімпійський чемпіон 1972 р.— Ш/п.] Валерій Борзов назвав закиди спортсменів «брехнею».

Раніше вже повідомлялося про жалюгідне харчування атлетів на базі вперіод підготовки до Ігор. Спортсмени тоді скаржилися на зламаний і застарілий інвентар, туалети, у яких не працює злив, цвіль на стінах, відсутність холодильників .

6 вересня голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін заявив, що результати роботи комісії з перевірки фактів правопорушень, здійснених посадовими особами штатних збірних команд України під час проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з легкої атлетики, підтверджують зловживання з їхнього боку.

<…>

glavnoe.ua

Від ш/п

Особисто мені б дуже хотілося, щоб погрозу було реалізовано.

Такій державі (не плутати із країною або народом!) таки треба іноді давати по пиці.

 

* З радянської олімпійської пісні (муз. О. Пахмутовой на слова М. Добронравова).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі