Теми статей
Обрати теми

Якщо одним банківським платежем у межах одного договору оплачено різні товари за різними рахунками, то виписується одна податкова накладна на загальну суму

Редакція БР
Відповідь на запитання

ПН як Σ (або ще простіше: S)

Якщо одним банківським платежем у межах одного договору
 оплачено різні товари за різними рахунками,
то виписується одна податкова накладна на загальну суму

Як продавцю виписати податкову накладну, якщо покупець протягом дня в межах однієї цивільно-правової угоди одним банківським переказом оплатив різні товари за різними рахунками?

Відповідно до п. 201.4 ст. 201 Податкового кодексу [України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI, зі змінами та доповненнями,] податкова накладна виписується у двох примірниках у день виникнення податкових зобов’язань продавця. Оригінал податкової накладної видається покупцю, копія залишається у продавця товарів/послуг.

Таким чином, якщо продавцю в межах однієї цивільно-правової угоди одним банківським переказом покупець оплатив різні товари за різними рахунками, то такий продавець повинен виписати податкову накладну загальною сумою, що відповідає фактичній сумі оплати за поставлену ним продукцію, та обов’язково зазначити в такій податковій накладній номенклатуру товару.

Матеріал підготовлено Н. Пасічник,
заступником начальника Управління
по роботі з Єдиною базою податкових знань
 та письмових звернень платників податків
 Інформаційно-довідкового департаменту
державної податкової служби —
начальником відділу О. Янчевською

та Р. Соколюк,
 головними державними податковими інспекторами

«Вісник податкової служби України» № 34/2012

Від редакції

Якби в цій ситуації покупець оплатив такі товари різними платіжками, але в один день, то продавець усе одно виписав би одну податкову накладну на загальну суму.

А якщо продавець зацікавлений у виписці кількох податкових накладних (наприклад, на кожен рахунок), то йому слід укладати кілька договорів (під кожний рахунок) або покупець повинен оплачувати рахунки в різні дні.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі