Теми статей
Обрати теми

Деякі питання маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Редакція БР
Постанова від 13.03.2013 р. № 188

3013-й рік.
 На аукціоні Sotheby’s
акцизну марку
стародавньої української горілки
продано за 1000 юанів
 (= 1 млн дол. = 10 млн євро)

Постанова Кабінету Міністрів України
від 13.03.2013 р. № 188

Деякі питання
маркування алкогольних напоїв
 та тютюнових виробів

Відповідно до статей 226 і 227 Податкового кодексу України Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити нові зразки марок акцизного податку для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва, що додаються.

2. Запровадити з 1 травня 2013 року марки акцизного податку нового зразка для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва.

3. Підтримати пропозицію Міністерства доходів і зборів щодо створення централізованої автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

4. Внести до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1251, зміни, що додаються.

5. Установити, що до завершення здійснення заходів з утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів функції таких органів, що передбачені Положенням про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 ро-ку № 1251, покладаються на органи державної податкової служби та митні органи.

6. Визнати такими, що втратили чинність, Постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

7. Міністерству доходів і зборів:

забезпечити виготовлення до 20 квітня 2013 року марок акцизного податку нового зразка для алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також їх продаж в установленому порядку;

припинити з 1 травня 2013 року продаж марок акцизного податку для алкогольних напоїв та тютюнових виробів, зразки яких затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2008 року № 486 «Про затвердження нових зразків марок акцизного податку для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва і внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Прем’єр-міністр України М. Азаров

 

Затверджено Постановою Кабінету Міністрів України
від 13.03.2013 р. № 188

Зразки марок акцизного податку
 для алкогольних напоїв вітчизняного
 та імпортного виробництва

Для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва

img 1

Для алкогольних напоїв імпортного виробництва

img 2 

 

Затверджено Постановою Кабінету Міністрів України
від 13.03.2013 р. № 188

Зразки марок акцизного податку
 для тютюнових виробів вітчизняного
 та імпортного виробництва

Для тютюнових виробів вітчизняного виробництва

img 3 

Для тютюнових виробів імпортного виробництва

img 4 

Від редакції

Вивчення нових зразків марок є корисним як для виробників/продавців, так і для споживачів алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

 

Затверджено Постановою Кабінету Міністрів України
від 13.03.2013 р. № 188

Зміни, що вносяться
 до Положення про виготовлення, зберігання,
продаж марок акцизного податку
та маркування алкогольних напоїв
 і тютюнових виробів

1. В абзаці першому пункту 1 цифру «3» замінити цифрами «2,5».(1)

2. Пункт 2 викласти у такій редакції:

«2. Зразки марок розробляються Міністерством доходів і зборів разом з Мінфіном, СБУ, МВС, Мін’юстом та затверджуються Кабінетом Міністрів України».(2)

3. У пункті 3:

1) абзац перший викласти у такій редакції:

«3. Марки встановленого зразка виготовляються на замовлення Міністерства доходів і зборів у порядку та спосіб, установлені Законами України “Про здійснення державних закупівель” і “Про захист економічної конкуренції”»;(3)

2) в абзаці четвертому слова «, уповноваженому Державною податковою службою (далі — продавець марок)замінити словами «(далі — продавець марок)».(4)

4. В абзаці другому пункту 5 цифри і слова «0,103 гривні» і «0,055 гривні» замінити відповідно цифрами і словом «0,27 гривні» і «0,142 гривні».(5)

5. Абзац перший пункту 6 викласти у такій редакції:

«6. Державне приймання марок проводиться комісією, яка утворюється з числа представників Мінекономрозвитку, Міністерства доходів і зборів, СБУ, МВС та Мінфіну, в установленому спільним рішенням зазначених органів порядку».(6)

6. У пунктах 10, 15 і 28 слово «Мінфіном» замінити словами «Міністерством доходів і зборів».

7. У тексті Положення:

слова «Державна податкова служба» у всіх відмінках замінити словами «Міністерство доходів і зборів» у відповідному відмінку;(7)

слова «органи державної податкової служби» і «митні органи» у всіх відмінках замінити словами «територіальні органи Міністерства доходів і зборів» у відповідному відмінку.(7)

 

(1) Установлює відхилення ваги паперу для марки (було 70 ± 3 г/кв. м — стало 70 ± 2,5 г/кв. м).— Ред.

(2)Раніше зразки розробляв Мінфін разом із ДПСУ, СБУ, МВС, Мін’юстом.— Ред.

(3)Раніше марки виготовляло на замовлення ДПСУ державне спеціалізоване підприємством Мінфіну.— Ред.

(4) Тобто попередня заявка-розрахунок на марки тепер подаватиметься просто податковому органу, а не податковому органу, уповноваженому ДПСУ.— Ред.

(5) Відповідно зросла вартість марки на алкоголь і тютюн.— Ред.

(6)Раніше комісію створювали із представників Держслужби технічного регулювання, ДПСУ, СБУ і Мінфіну.— Ред.

(7) Усе зрозуміло й без коментарів.— Ред.

 

Затверджено Постановою Кабінету Міністрів України
від 13.03.2013 р. № 188

Перелік Постанов
 Кабінету Міністрів України,
 що втратили чинність

1. Постанова Кабінету Міністрів України від 28 травня 2003 року № 822-8 «Про затвердження зразків марок акцизного збору для маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва».

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2005 року № 296 «Деякі питання вдосконалення зразків марок акцизного збору для маркування алкогольної продукції».

3. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 березня 2008 року № 179 «Про запровадження марок акцизного збору нового зразка для алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

4. Постанова Кабінету Міністрів України від 21 травня 2008 року № 486 «Про затвердження нових зразків марок акцизного податку для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва і внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

5. Пункти 1 і 3 змін, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України з питань оподаткування та закупівлі за бюджетні кошти товарів, робіт і послуг, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 22 червня 2011 року № 665.

6. Постанова Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2012 року № 308 «Про внесення зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 28 травня 2003 року № 822-8».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі