Теми статей
Обрати теми

Від шеф-повара

Редакція БР
Колонка редактора

Думайте хороше

Трагічна історія загибелі «Титаніка» має свою передісторію, в основі якої лежить містично-пророча аварія корабля, описана письменником-фантастом Морганом Робертсоном в одному зі своїх романів ще за 14 років до реальної сумної події.

Нікому невідомий письменник-фантаст, колишній морський офіцер, який присвятив себе письменницькій діяльності, зміг буквально в деталях побачити всі обставини майбутньої трагедії та описати їх у романі « Загибель Титана”».

Робертсон, сам того не підозрюючи, створив прообраз морської катастрофи, яка незабаром у точності відбулася, принісши авторові роману чорну славу Кассандри й численні прокляття родичів загиблих.

(Після загибелі «Титаніка» нещасливий романіст більше не написав жодного рядка, прожив недовго й пішов із життя 1915 року у віці 54 років.)

Робертсон написав книгу «Загибель Титана» в 18 98 році, « Титанік» же був збудований лише в 1911 році, а вирушив у путь — в 19 12 році.

Можливо, цей твір фантаста-пророка залишився б непоміченим, якби не майже точний збіг назв вигаданого корабля й реального суперлайнера. Але коли газетярі після знакової аварії корабля в Атлантичному океані дали друге життя вже забутому роману Робертсона, людство застигло в німому жаху. Збіглося практично все:

маршрут проходження,

сезон року й навіть місяць квітень,

час доби й погодні умови — густий туман.

Реальний «Титанік», як і його міфічний прототип «Титан», потрапив у туман і на повній швидкості врізався в айсберг. Технічні характеристики кораблів збігалися практично повністю — недарма пророче видіння явилося саме морському офіцеру, нехай і колишньому (www.zoroastrian.ru).

 

Таких прикладів (коли описані катастрофи — чи просто неприємності — у точності збуваються), на жаль, чимало.

Ось — найостанніший. Це історія про француза, нібито викинутого з поїзда в Забайкаллі, яка сталась нещодавно й набула розвитку 26 березня 2013 року.

 

Транспортні поліцейські в За-байкальському краї знайшли й затримали чотирьох товаришів по чарці французького туриста, знай-деного на станції Сбєга — пасажи-ра поїзда «Владивосток-Москва», який опинився в засніженому забайкальському селищі в одних трико й капцях. Він ходив вулицями селища без речей і документів. Француз хотів подивитися Байкал, однак у поїзді хильнув із чотирма попутниками, які, як пізніше з’ясувалося, всі були раніше засудженими. Троє з них перебували у федеральному розшуку. На станції Сбєга п’яний француз вийшов ( «сбєгал») погуляти й відстав.

Трапляються випадки, коли зустріч із поліцією навіть корисна. Поліцейські одягли француза в бушлат, поселили в готелі, мають намір відправити його поїздом до Єкатеринбурга. Там йому допоможуть дістатися батьківщини представники посольства. Тим часом поліція розшукала товаришів по чарці француза. Всіх підозрюваних затримано, трьох осіб, що перебували в розшуку, відправлять до Магадану, четвертий визнав свою вину й розказав, що він взяв гроші, а барсетку викинув по дорозі. Наразі щодо підозрюваних порушено кримінальну справу . Знайшли й речі туриста, залишені ним у поїзді (www.glavnoe.ua).

 

Справа в тому, що у 2003 році вийшов 2-серійний фільм «Француз», де неймовірно схожу історію вже було показано (сценарист — Ілля Авраменко, у ролі француза Т’єрі Монфрай).

 

Не треба робити поганих пророцтв. Ані в книгах, ані у фільмах. Навіть якщо це за формою і не пророцтво, а просто вигадка .

Вигадуйте хороше.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі