Теми статей
Обрати теми

Зворотний зв’язок. Обережно: 1 квітня

Редакція БР
Стаття

Обережно: 1 квітня

Перепрошуємо за жарт у № 12’13 (с. 9) і заодно — за жарти попередніх 3 років

У нашій країні вже вірять всьому. Свого часу 1 квітня ми помістили на обкладинці реальний текст оголошення в столиці: «<...> Сдать отчетность по электронной почте Вы можете по адресу: ул. Комарова, 7» («Бухгалтер» № 13’12, с. 1). Це справді було!

На такому тлі наш жартівний наказ Мінфіну про те, що головбух повинен одержувати 80% від зарплати директора (№ 12’13, с. 1 і 6) виглядав цілком правдоподібно.

Багатьох читачів не збентежила ані дата (двічі згадана в предпершоквітневому — березневому — номері) 1 квітня, ані традиційний для наших жартів підпис Л. В. Бетховенко, ані текст, де заступник міністра фінансів давав вказівки і Кабміну привести нормативну базу України у відповідність...»), і першим віце-прем’єрам (попутно скасувавши всі нормативні акти, що суперечать наказу), ані дуже багато чого іншого.

У нас уже не дивуються нічому: можливо в нашій країні все.

У цьому ж випадку «наказ» виявився настільки солодким, що аудитори про нього всерйоз розповідали клієнтам (включаючи «Контроль <...> покласти на перших віце-прем’єр-міністрів України з гуманітарних питань, іноземних справ та сільського господарства і залишаю за собою»). Більше того — одна з відомих читачок зробила це хітом свого семінару, про що особисто обурливо повідомила редакції.

У такому разі можемо для тих самих семінарів порекомендуватине дуже давнього):

ліцензування виробництва самогонних апаратів, що передаються дитсадку (№ 12’10, с. 15, подоба вибачення — на с. 50),

нормативне врегулювання й оподаткування викупу за директора, сплаченого сомалійським піратам,— зі згадуванням форм «1-хабар», «1-відкат» і «1-гопстоп» (там же, с. 36–37),

індексацію податкових ставок на інфляцію (№ 13’11, с. 7, пояснення — № 14’11, с. 7),

фактичне скасування правила конфлікту інтересів згідно зі Статутом ООН і позицією ЮНЕСКО (№ 12’12, с. 7, див. також № 13’12, с. 7 — із поясненням).

і багато що з попереднього.

Все одно ніхто не здивується.

О. К.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі