Теми статей
Обрати теми

Види робіт, до яких не можна залучати жінок

Редакція БР
Лист від 21.03.2013 р. № 69/021/150-13

Ось, наприклад,
роботу кричати на футболі
«ГОООООООЛЛЛ!!!»
жінки не вміють виконувати взагалі

Види робіт, до яких не можна залучати жінок

Лист Міністерства соціальної політики України
від 21.03.2013 р. № 69/021/150-13*

Департамент ринку праці та зайнятості Міністерства соціальної політики України на Ваш запит, що надійшов Міністру соціальної політики України, повідомляє.

Згідно із законодавством жінкам і чоловікам забезпечуються рівні права і можливості у працевлаштуванні, просуванні по роботі, підвищенні кваліфікації, перепідготовці тощо. Державні гарантії прав особи на захист від будь-яких проявів дискримінації у сфері зайнятості передбачено статтею 11 Закону України «Про зайнятість населення»**. Зокрема, пунктом 3 даної статті забороняється в оголошеннях (рекламі) про вакансії зазначати обмеження щодо віку кандидатів, пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі, висувати вимоги, що надають перевагу одній із статей, а також вимагати від осіб, які працевлаштовуються, надання відомостей про особисте життя.

Законодавством з питань праці, охорони здоров’я визначаються норми, які враховують особливості праці жінок та спрямовані на попередження виливу на здоров’я жінок шкідливих і небезпечних виробничих факторів. Зокрема, статтею 174 Кодексу законів про працю України та статтею 10 Закону України «Про охорону праці» забороняється застосування праці жінок на важких роботах і на роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці, на підземних роботах, крім деяких підземних робіт (нефізичних робіт або робіт, пов’язаних з санітарним та побутовим обслуговуванням), а також залучення жінок до підіймання і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29 грудня 1993 р. № 256 затверджено Перелік важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок. До цього переліку віднесені металообробка, будівельні, монтажні і ремонтно-будівельні роботи, гірничі роботи, геологорозвідувальні і топографо-геодезичні роботи, буріння свердловин, видобуток нафти і газу, чорна та кольорова металургія, ремонт обладнання електростанцій і мереж, лісозаготівельні та сільськогосподарські роботи тощо.

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 10 грудня 1993 року № 241 затверджено Граничні норми підіймання і переміщення важких речей жінками. Зокрема встановлюється, що за умов чергування з іншою роботою до 2 разів на годину допускається переміщення та піднімання жінками вантажу вагою до 10 кг. Якщо ж підіймання та переміщення вантажів провадиться жінкою постійно протягом зміни, гранично допустима вага вантажу становить 7 кг. Крім того, обмежена сумарна вага вантажу, який може переміщуватися жінкою протягом одного часу роботи. При підніманні вантажу з робочої поверхні (конвеєра, стола, станка) його сумарна вага протягом зазначеного часу не повинна перевищувати 350 кг. При підійманні вантажу з підлоги його сумарна вага протягом того ж часу не повинна перевищувати 175 кг. При переміщенні вантажу на візках або в контейнерах докладене жінкою зусилля не повинне перевищувати 10 кг.

Обмеження щодо праці жінок у нічний час встановлює стаття 175 Кодексу законів про працю України, зокрема, залучення жінок до робіт у нічний час не допускається, за винятком тих галузей народного господарства, де це викликається особливою необхідністю і дозволяється як тимчасовий захід.

Заступник директора Департаменту ринку праці та зайнятості О. Прутенко

Від редакції

При цьому, як ми зазначали у «Бухгалтері» № 37’2012 на с. 38, у разі порушення наведених у запитанні антидискримінаційних правил рекламодавець повинен сплатити до «безробітного» Фонду штраф у розмірі 10-кратної мінзарплати (п. 7 ч. 3 розділу XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону).

 

* Наводимо запит, відповіддю на який є цей лист:

«Згідно зі ст. 11 Закону «Про зайнятість населення» в рекламі забороняється пропонувати роботу тільки жінкам або тільки чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватись виключно особами певної статі.

Яка саме робота згідно з чинним законодавством на цей час може виконуватись «виключно особами певної статі»?

Просимо навести перелік (приклади)».— Ред.

** Закон «Про зайнятість населення» — див. у «Бухгалтері» № 37’2012 на с. 12–35.— Ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі