Теми статей
Обрати теми

У Києві в електронний рай заганяють ціпком

Редакція БР
Лист від 28.01.2013 р. № 1280/6/18-8515

Електроніка — благо, а не кара

У Києві в електронний рай заганяють ціпком

Лист Державної податкової служби України
від 28.01.2013 р. № 1280/6/18-8515

Генеральному директору
Спілки підприємців малих, середніх
і приватизованих підприємств України
Биковцю В. М.

Шановний В’ячеславе Михайловичу!

Державна податкова служба України розглянула Ваше звернення від 04.01.2013 р. № 6 щодо подання податкової звітності засобами телекомунікаційного зв’язку та повідомляє.

В органах державної податкової служби створено умови для стимулювання переходу до електронного звітування, зокрема функціонує акредитований центр сертифікації ключів, який надає безкоштовне програмне забезпечення та здійснює видачу безкоштовних ключів електронного цифрового підпису, відкрито центри з обслуговування платників податків.

Зауважимо, що звітність , надіслана електронною поштою через Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує дублювання на паперових носіях.

Водночас зазначаємо, що дорученням ДПС у м. Києві звернено увагу підпорядкованих ДПІ у районах м. Києва, зокрема ДПІ у Шевченківському та ДПІ у Солом’янському районах м. Києва, про недопущення виникнення ситуацій по примусовому залученню платників податків до подання податкової звітності засобами телекомунікаційного зв’язку та наголошено на обов’язкове дотримання вимог Податкового кодексу України та нормативно-правових актів, якими регламентується порядок подання податкової звітності.

Крім того, повідомляємо, що з метою поліпшення взаємодії органів ДПС з платниками податків з питань, пов’язаних з прийняттям податкової звітності засобами телекомунікаційного зв’язку, платники податків мають можливість звернутися за багатоканальним телефоном: 0-800-501-007, напрям 7 — електронна звітність.

З повагою,
Заступник Голови А. Ігнатов

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі