Теми статей
Обрати теми

Від шеф-повара

Редакція БР
Колонка редактора

Back in the USSR?

Наші російські друзі готують до остаточного розгляду законопроект, згідно з яким всі колишні громадяни СРСР і їхні найближчі родичі зможуть стати громадянами Росії. При цьому законодавство РФ — на відміну від, наприклад, нашого — допускає і подвійне громадянство. Тобто новий громадянин Росії зможе залишатися й громадянином України.

А далі — як у Грузії: з метою захисту законних інтересів громадян Російської Федерації

Я часто бачу карти України двох кольорів: блакитним — 8 західних областей, 4 північні й 4 області центра, а жовтимДніпропетровська, всі 5 південних (включаючи АР Крим) і 3 східні.* Так малюють, наприклад, показуючи різними кольорами підсумки голосувань на виборах або ж ілюструючи регіональний розподіл за мовою, яку більшість вважає рідною. Погодьтеся: частини ці виглядають як щось цільне. Причому кожна.

І якщо в одній із них раптом опиниться багато громадян РФ, то кіно буде дуже цікаве. Тоді й згадаємо всю нашу нефедеративну соборність/унітарність абсолютно цільної, цілком неподільної і навіки єдиної держави, біля краю Росії розташованої, а заразом — біля краю Європи, біля краю західної цивілізації, та, до речі, біля краю східноїтеж. Так, не у краю, а біля. Вагома відмінність

Загалом, може раптово виявитися, що та половинка, яка правіша, тобто по лівому березі, майже цілком населена нашими ж іноземцями.

Веселіше за все буде тим, чия хата опиниться скраю у цих половинок, де рукою подати й до іншого краю. Або — «рукой подать до другого края»…

 

* Хоча кольори логічно було б переставити — щоб не як на прапорі, а за помаранчово-блакитною суттю.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі