Теми статей
Обрати теми

Порядок використання сум податку на додану вартість, сплачених переробними підприємствами до спеціального фонду Державного бюджету

Редакція БР
Постанова від 02.03.2011 р. № 246

Безпаспортна свинюка
                                            (корова)

це навіть не свинюка
                                  (корова)

Затверджено Постановою Кабінету Міністрів України
від 02.03.2011 р. № 246

(у редакції Постанови Кабінету Міністрів України
від 23.04.2012 р. № 342)

Порядок використання сум податку на додану вартість,
 сплачених переробними підприємствами
до спеціального фонду Державного бюджету

зі змінами*, внесеними Постановою КМУ від 22.05.2013 р. № 357**

* Увага! Спрощена кодифікація означає шрифтове виділення нової ( зміненої) частини тексту.

Важливі виключені фрагменти подано у виносках, у разі часткового виключення — у виносці виключену частину виділено шрифтом.

За основу взято текст Положення станом на 21.05.2013 р.— Ред.

** Постанова КМУ від 22.05.2013 р. № 357 набирає чинності з дня опублікування (опубліковано в «Офіційному віснику України» № 39 від 04.06.2013 р.).— Ред.

*** Наводимо абзац перший п. 3 у попередній редакції:

«3. Використання бюджетних коштів у 2012 році здійснюється з урахуванням пріоритетності фінансування дотації за молодняк, а також виконання бюджетних зобов’язань минулих років, узятих на облік в органах Казначейства, у разі їх відповідності паспорту бюджетної програми».— Ред.

<...>

3. Використання бюджетних коштів здійснюється з урахуванням необхідності погашення бюджетної кредиторської заборгованості, зареєстрованої в органах Казначейства.***

<...>

4. Відповідальним виконавцем бюджетної програми та головним розпорядником бюджетних коштів є Мінагрополітики. Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є Міністерство аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головні управління (департаменти) агропромислового розвитку обласних і управління промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій.

<...>

6. <...> Зазначені документи приймаються щомісяця до першого числа наступного місяця та до 1 грудня поточного року* в порядку черговості їх надходження, про що робиться запис у журналі обліку, форму якого встановлює Мінагрополітики. Підставою для внесення до журналу відомостей про наявність у фізичної особи поголів’я молодняку, крім зазначених документів, є запис у погосподарській книзі, що ведеться сільською селищною чи міською радою, або у разі, коли селищною чи міською радою не ведеться погосподарський облік,— видана ними довідка про підтвердження наявності на відповідну дату у зазначених в реєстрі фізичних осіб молодняку великої рогатої худоби, який утримується в їх господарствах.

* У попередній редакції абзацу шостого п. 6 було «до 1 грудня 2012 р.».— Ред.

7. Сільські, селищні чи міські ради на підставі журналу обліку щомісяця до п’ятого числа наступного місяця і до 5 грудня (станом на 1 грудня) складають та подають управлінням агропромислового розвитку районних і управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій, а міські ради міст республіканського (Автономної Республіки Крим) чи обласного значення — відповідно Міністерству аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головним управлінням (департаментам) агропромислового розвитку облдержадміністрацій:

реєстр фізичних осіб, які мають право на отримання дотації за молодняк, за формою, встановленою Мінагрополітики;

витяг з погосподарської книги, що підтверджує наявність молодняку у зазначених в реєстрі фізичних осіб або у разі, коли селищною чи міською радою не ведеться погосподарських облік,— довідку про підтвердження наявності на відповідну дату у зазначених в реєстрі фізичних осіб молодняку великої рогатої худоби, який утримується в їх господарствах.

8. Управління агропромислового розвитку районних і управління промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій на підставі поданого сільськими, селищними чи міськими радами реєстру:

протягом трьох робочих днів складають відомість про нарахування дотацій за молодняк у розрізі фізичних осіб за формою, встановленою Мінагрополітики, і подають її Міністерству аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим або головним управлінням (департаментам) агропромислового розвитку облдержадміністрацій;

подають органам Казначейства таку відомість і платіжні доручення для перерахування коштів на поточні рахунки фізичних осіб, відкриті в банках.

Міністерство аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головні управління (департаменти) агропромислового розвитку облдержадміністрацій на підставі реєстру, поданого міськими радами міст республіканського (Автономної Республіки Крим) чи обласного значення, складають протягом трьох робочих днів відомість про нарахування дотацій за молодняк у розрізі фізичних осіб за формою, встановленою Мінагрополітики, і подають її та платіжні доручення органам Казначейства для перерахування бюджетних коштів на поточні рахунки фізичних осіб, відкриті в банках.

9. Міністерство аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головні управління (департаменти) агропромислового розвитку обласних та управління промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій узагальнюють протягом трьох робочих днів зазначені у пункті 8 цього Порядку відомості та подають Мінагрополітики зведену відомість про нарахування сум дотацій за молодняк за встановленою ним формою.

<...>

11. Міністерство аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головні управління (департаменти) агропромислового розвитку облдержадміністрацій після доведення розподілених обсягів дотації за молодняк затверджують кошториси та плани асигнувань у розрізі районів та передають їх відповідним органам Казначейства.

12. Часткове відшкодування вартості корів надається на безповоротній основі суб’єктам господарювання за закуплені ними, в тому числі в грудні 2012 року,** на племінних заводах та у племінних репродукторах племінні телиці, нетелі та корови молочного, м’ясного і комбінованого напряму продуктивності або за поставлені в режимі імпорту племінні телиці, нетелі та корови молочного, м’ясного і комбінованого напряму продуктивності у розмірі 50 відсотків їх вартості, але не більш як 7000 гривень за голову.

** У попередній редакції п. 12 було «2011 року».— Ред.

<...>

14. Суб’єкти господарювання щокварталу до 5 числа наступного місяця і до 5 грудня (станом на 1 грудня) подають комісії:

<...>

5) довідки, видані Міністерством аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головними управліннями (департаментами) агропромислового розвитку обласних, управлінням промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій, про те, що відповідним суб’єктам господарювання не виплачувалося відшкодування вартості корів за іншими бюджетними програмами;

<...>

20. Виплата суб’єктам господарювання часткового відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів здійснюється відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для часткового відшкодування суб’єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 2010 року № 900.*

* Наводимо абзац перший п. 20 у попередній редакції:

«20. Виплата суб’єктам господарювання часткового відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів здійснюється відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для часткового відшкодування суб’єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 2010 року № 900, з урахуванням того що вимоги стосовно мінімальної чисельності поголів’я утримуваної худоби та птиці не застосовуються».— Ред.

<...>

23. Для участі в конкурсі суб’єкти господарювання подають конкурсній комісії:

<...>

4) довідки, видані Міністерством аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головними управліннями (департаментами) агропромислового розвитку обласних, управлінням промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій, про те, що відповідним суб’єктам господарювання не виплачувалося відшкодування вартості придбаного обладнання та механізмів вітчизняного виробництва для тваринництва і птахівництва за іншими бюджетними програмами;

<...>

28. Виплата часткового відшкодування витрат на установку здійснюється у межах фактичних витрат за закуплену фізичною особою, в тому числі у 2012** році, для власного користування нову установку індивідуального доїння вітчизняного виробництва за умови утримання у своєму господарстві не менш як трьох ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку корів, але не більш як 5000 гривень за одиницю.

** У попередній редакції абзацу першого п. 28 було «2011».— Ред.

У разі відчуження зазначеної установки чи її передачі у користування іншим особам раніше ніж через п’ять років з дня придбання отримані бюджетні кошти повертаються до Державного бюджету.***

*** Наводимо абзац другий п. 28 у попередній редакції:

«У разі відчуження зазначеної установки чи її передачі у користування іншим особам до закінчення експлуатаційного строку отримані бюджетні кошти повертаються до Державного бюджету».— Ред.

Фізична особа має право на часткове відшкодування витрат на установку один раз на п’ять років.****

**** Наводимо абзац третій п. 28 у попередній редакції:

«Фізична особа має право на часткове відшкодування один раз на період експлуатаційного строку такої установки. Витрати із закупівлі нової установки до закінчення експлуатаційного строку попередньої не відшкодовуються».— Ред.

<...>

30. Для виплати часткового відшкодування витрат на установку фізичні особи подають щомісяця до 1 числа наступного місяця та до 1 грудня поточного року управлінням агропромислового розвитку районних і управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій:

<...>

2) копії паспортів великої рогатої худоби і ветеринарних карток до таких паспортів;

4)* копії платіжних документів та технічної документації на установку індивідуального доїння;

* Наводимо виключений п/п. 3 п. 30:

«3) виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин».— Ред.

<...>

31. <...>

Управління агропромислового розвитку районних і управління промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій протягом п’яти робочих днів після завершення роботи комісії на підставі реєстру фізичних осіб, які мають право на часткове відшкодування витрат на установку:

складають відомість про суми часткового відшкодування у розрізі фізичних осіб за формою, встановленою Мінагрополітики, і подають її Міністерству аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим або головним управлінням (департаментам) агропромислового розвитку облдержадміністрацій (управління промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрації — Мінагрополітики);

подають органам Казначейства таку відомість та платіжні доручення для перерахування коштів на поточні рахунки фізичних осіб, відкриті в банках.

Міністерство аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим та головні управління (департаменти) агропромислового розвитку облдержадміністрацій узагальнюють протягом трьох робочих днів зазначені відомості, готують і подають Мінагрополітики зведену відомість про нарахування сум часткового відшкодування витрат на установку за встановленою ним формою.

<...>

33. Міністерство аграрної політики та продовольства Автономної Республіки Крим, головні управління (департаменти) агропромислового розвитку облдержадміністрацій протягом трьох робочих днів після доведення розподілених обсягів часткового відшкодування витрат на установку затверджують кошториси та плани асигнувань у розрізі районів та передають їх відповідним органам Казначейства.

<...>

333. Для отримання дотації за продану на забій худобу фізичні особи, фізичні особи — члени виробничих або обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів, а також фермерські господарства подають за місцезнаходженням господарства сільським, селищним чи міським радам такі документи:

1) фермерські господарства:

один примірник приймальних квитанцій (форма ПК-1 або ПК-1 УКС), виданих суб’єктами господарювання, які мають власні (орендовані) потужності для забою тварин;

копію довідки про включення до ЄДРПОУ;

копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку;

оформлені в установленому порядку для:

молодняку великої рогатої худоби — копії відомості переміщення тварин та паспортів великої рогатої худоби (із зворотом);

свиней (крім свиноматок і кнурів) — копію реєстраційного свідоцтва свиней (для суб’єктів господарювання) (відомість переміщення);

2) фізичні особи, фізичні особи — члени виробничих або обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів:

один примірник приймальних квитанцій (форма ПК-2 або ПК-2 УКС), виданих суб’єктами господарювання, які мають власні (орендовані) потужності для забою тварин;

оформлені в установленому порядку для:

молодняку великої рогатої худоби — копії відомості переміщення тварин та паспортів великої рогатої худоби (із зворотом);

<...>

339. <...>

До корів м’ясного напряму продуктивності належать корови таких порід і типів, як українська м’ясна, волинська м’ясна, поліська м’ясна, сіра українська, симентальська м’ясна, салерс, абердин-ангуська, лімузин**, герефордська, санта-гертрудська, кіанська, світла аквітанська, шаролезька, п’ємонтезе, південна м’ясна.***

** img 1

*** Наводимо абзац п’ятий п. 339у попередній редакції:

«До корів м’ясного напряму продуктивності належать корови таких порід і типів, як українська м’ясна, волинська м’ясна, поліська м’ясна, сіра українська, симентальська м’ясна, що утримується за технологією м’ясної худоби, салерс, абердин-ангуська, лімузинська, герефордська, санта-гертрудська, кіанська, світла аквітанська, шаролезька, п’ємонтезька, південна і знам’янський тип поліської м’ясної та їх помісі» .— Ред.

<...>

3311. Для отримання спеціальної бюджетної дотації за поголів’я корів м’ясного напряму продуктивності сільськогосподарські підприємства подають до 5 листопада поточного року управлінням агропромислового розвитку районних і управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та агропромислового комплексу Севастопольської міської держадміністрацій такі документи:

<...>

7) <...>

Племінні заводи і племінні репродуктори подають також витяг з Державного реєстру суб’єктів племінної справи у тваринництві, інформацію про кількісні та якісні показники продуктивності стада і виробничо-господарської діяльності суб’єкта племінної справи з розведення великої рогатої худоби м’ясних порід станом на 1 жовтня поточного року за формою, встановленою Мінагрополітики.*

* Наводимо абзац другий п/п. 7 п. 3311у попередній редакції:

«Племінні заводи і племінні репродуктори подають також копію ліцензії на провадження господарської діяльності з торгівлі племінними (генетичними) ресурсами, проведення генетичної експертизи походження та аномалій тварин, витяг з Державного реєстру суб’єктів племінної справи у тваринництві, інформацію про кількісні та якісні показники продуктивності стада і виробничо-господарської діяльності суб’єкта племінної справи з розведення великої рогатої худоби м’ясних порід станом на 1 жовтня поточного року за формою, встановленою Мінагрополітики».— Ред.

<...>

34. Операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому Мінфіном порядку.**

** Наводимо п. 34 у попередній редакції:

«Операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до Порядку обслуговування Державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів Державного бюджету, затвердженого в установленому порядку».— Ред.

<...>

Від редакції

Основні зміни , внесені Постановою КМУ № 357 до Порядку використання сум податку на додану вартість, сплачених переробними підприємствами до спеціального фонду Державного бюджету, можна звести до такого:

змінено перелік документів для одержання дотації за продану на забій худобу. Разом із копіями відомості переміщення тварин потрібно подавати й копії паспортів великої рогатої худоби;

— внесено зміни й до переліку документів для одержання спеціальної бюджетної дотації за поголів’я корів м’ясного напряму продуктивності. Племінним заводам і племінним репродукторам не потрібно подавати копію ліцензії на здійснення господарської діяльності з торгівлі племінними (генетичними) ресурсами, проведення генетичної експертизи походження й аномалій тварин;

уточнено умови одержання часткового відшкодування витрат на придбання фізособою для власного користування нової установки індивідуального доїння вітчизняного виробництва. Виплата такого відшкодування здійснюється в межах фактичних витрат за закуплену фізособою, у тому числі у 2012 році, для власного користування нову установку індивідуального доїння вітчизняного виробництва за умови утримання у своєму господарстві не менше трьох ідентифікованих і зареєстрованих у встановленому порядку корів, але не більше 5000 грн за одиницю.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі