Теми статей
Обрати теми

Двома словами

Редакція БР
Новини

Тож поштовх чи стабільність?

Із 10.06.2013 р. облікова ставка НБУ — 7%

6 червня 2013 року Правління Національного банку України ухвалило рішення про зниження облікової ставки з 10.06.2013 р. на 0,5 відсоткового пункту — до 7% річних.

Такий крок Національного банку України зумовлений прагненням закріпити позитивні тенденції в монетарній сфері та надати завдяки цьому поштовх для активізації процесів економічного розвитку. Зокрема, упродовж 2013 року споживча інфляція в державі залишається на рівні, близькому до нуля; поліпшуються ринкові очікування; знижується вартість коштів; стабільно зростає депозитна база банківської системи, насамперед за рахунок коштів у національній валюті.

«Переконаний, рішення про зниження облікової ставки буде позитивно сприйняте ринком та стимулюватиме збільшення обсягів кредитування. А разом з іншими заходами Національного банку та Уряду це підвищить економічну активність у державі та сприятиме стабільності банківської системи»,— вважає Голова Національного банку України Ігор Соркін.

Останній раз облікова ставка Національного банку України змінювалася 23 березня 2012 року — з 7,75% до 7,5% річних. Із травня минулого року вартість основних операцій з рефінансування, а саме щотижневі тендери на термін до 14 днів, визначається на рівні облікової ставки.

За матеріалами www.bank.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі