Теми статей
Обрати теми

Від шеф-повара

Редакція БР
Колонка редактора

Порожня чашка

Навіщо в парламенті стільки народу? Усе одно все вирішують лідери фракцій. А далі — залежно від фрікцій фракцій — повинні слідом за своїми лідерами коливатися суворо в тому самому напрямі й пересічні трудівники-парламентарії. Добре, якщо позиція лідера цілком узгоджується із совістю депутата. Інакше друге неминуче буде принесено в жертву першому.

Ну, й навіщо ці жертви? І цілих 450 народних утриманців? Тільки-но дисципліна у фракціях стала зпідпаличною, а фракційна однодумність — непорушною, сенс такої величезної кількості членів ВР зник.

Пропоную природний економ-варіант.

Усі виборці голосують тільки за партії. І потім 4–5 партій, що подолали прохідний бар’єр, делегують своїм лідерам стільки голосів, скільки відсотків вони отримали. Ці 4–5 лідерів і складуть парламент . Просто в одного (умовно) буде 30 голосів, в іншого25, у третього20 і т. д. От з урахуванням такої кількості нехай і розписують свою законодавчу кулюне залучають зайвих картковтикачів).

Тим більше що в житті все вирішують саме вони, спираючись на ті самі відсотки. Тож чому б не привести законний порядок у відповідність із без того усталеним? Вийде значно дешевше…

 

Є, звісно, проблема. Тоді всі інші , хто міг би стати депутатом, будуть із порожньою чашкою, а цього, безумовно, ніхто не хоче.

Поясню, що таке порожня чашка.

Коли Михайло Сергійович на Центральному ТБ наприкінці 1991 року записував своє зречення (як через 9 років — Борис Миколайович), він уже після запису здивовано поглянув на подану йому чашку на столі. Вона була порожньою. Йому, що покидає пост, вперше подали чашку без чаю. Ну, нібито забули налити. Ну, нібито просто для фону. Хоча раніше, зрозуміло, не забували. Навіть коли для фону.

Так він зрозумів, що більше вже не хазяїн.

Зловісний символ.

От ніхто й не хоче залишитися з порожньою чашкою.

Бо в наш демократичний час (уже 60 років, як без дідуся Сталіна) за нею слідом може й арешт статися.

Тож на 450 обранців (та ін.!) ми — приречені

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі