Теми статей
Обрати теми

Невосьмигодинний робочий день

Соломіна Марія, експерт з питань оплати праці, buhgalter911@mail.ua
Ситуація. На підприємстві з липня 2017 року змінена тривалість щоденної роботи працівників. Як бути з нормами робочого часу?
трудовий розпорядок, перенесення, календар робочого часу

А було все так. До нас на «гарячу» лінію подзвонив читач з ось таким цікавим запитанням: на підприємстві замість 8-годинного робочого дня введений режим роботи з різною тривалістю щоденної роботи протягом тижня (в понеділок — четвер — 8,25 години, в п’ятницю — 7 годин). У результаті за графіком роботи підприємства працівники відпрацювали за липень 168,25 год, що на 0,25 год перевищує норму тривалості робочого часу, наведену в листі Мінсоцполітики від 05.08.2016 р. № 11535/0/14-16/13 для 40-годинного робочого тижня. Чи є ці 0,25 год наднормовими і чи потрібно їх додатково оплачувати img 1?

Давайте розбиратися! Але спочатку трохи теорії.

Зазвичай, тривалість щоденної роботи працівників при 5-денному робочому тижні визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку, затвердженими зборами трудового колективу*.

* «Заглибитися» в тему вам допоможе наша стаття «Кадрова азбука»: Правила внутрішнього трудового розпорядку» (журнал «Бухгалтер 911», 2017, № 10).

При встановленні режиму робочого часу слід враховувати, що його нормальна тривалість не може перевищувати 40 годин на тиждень. При цьому, на відміну від 6-денного робочого тижня, для 5-денного робочого тижня законодавець не встановлює тривалість щоденної роботи працівників.

img 2Головне — не перевищити тижневу норму в 40 годин.

Далі, щоб правильно розрахувати працівникові зарплату, відпускні, лікарняні, декретні, суму плати за дні відрядження і т. ін., потрібно мати під рукою календар робочого часу. У ньому міститься інформація про кількість календарних, робочих, вихідних і святкових днів, а також про норму робочого часу на поточний календарний рік.

Такий календар складає кожен роботодавець самостійно.

img 3Орієнтир тут — установлені на підприємстві тривалість робочого тижня (5-денна або 6-денна), вихідні дні, тривалість щоденної роботи/зміни.

До речі, про необхідність розрахувати норму робочого часу на наступний робочий рік щорічно нагадує у своїх листах Мінсоцполітики. У них же це відомство наводить приклад розрахунку тривалості робочого часу на відповідний рік. Увага! У цьому прикладі розрахунок усіх показників і норми тривалості робочого часу наведені для 5-денного робочого тижня з двома вихідними днями в суботу і неділю з однаковою (!) тривалістю часу роботи за день упродовж робочого тижня (8 годин) і зменшенням тривалості роботи напередодні святкових і неробочих днів.

А тепер згадаємо про підприємство, що поставило запитання img 4.

Режим роботи, який діяв на цьому підприємстві:

— до липня 2017 року — 5-денка з двома вихідними днями в суботу і неділю з однаковою тривалістю щоденної роботи протягом тижня (8 годин) і зменшенням тривалості роботи напередодні святкових і неробочих днів на 1 годину;

— з липня 2017 року — 5-денка з двома вихідними днями в суботу і неділю з тривалістю щоденної роботи в понеділок — четвер — 8,25 години, в п’ятницю — 7 годин і зменшенням тривалості роботи напередодні святкових і неробочих днів на 1 годину.

img 5Вимога про 40-годинний робочий тиждень виконується: 8,25 год + 8,25 год + 8,25 год + 8,25 год + 7 год = 40 год.

Оскільки з липня 2017 року умова про «однакову тривалість щоденної роботи» припинила діяти на підприємстві, воно не може більше використовувати у своїй роботі розрахунок норми робочого часу на 2017 рік, наведений Мінсоцполітики в листі від 05.08.2016 р. № 11535/0/14-16/13 (ср. ). Цьому підприємству необхідно самостійно скласти календар робочого часу на 2017 рік і провести розрахунок норми робочого часу з урахуванням умов праці, що змінилися.

У результаті такого розрахунку норма робочого часу на липень 2017 року для працівників підприємства з п’ятиденним робочим тижнем з двома вихідними днями в суботу і неділю з тривалістю щоденної роботи в понеділок — четвер — 8,25 години, в п’ятницю — 7 годин і зменшенням тривалості роботи напередодні святкових і неробочих днів на 1 годину складе 168,25 години.

Тобто жодного перепрацювання в працівників цього підприємства, що відпрацювали в липні 2017 року за графіком його роботи 168,25 години, не буде img 6!

І, до речі, зверніть увагу на один важливий момент. Стосується він перенесень робочих днів. У розпорядженні від 16.11.2016 р. № 850-р КМУ рекомендував керівникам підприємств з п’ятиденним робочим тижнем з двома вихідними днями в суботу і неділю створити сприятливі умови, зокрема, для святкування у 2017 році Дня Незалежності України (24 серпня).

img 7Для цього пропонувалося роботодавцям перенести робочий день з п’ятниці 25 серпня на суботу 19 серпня.

Якщо підприємство, про яке йшлося в запитанні, використає рекомендації КМУ, то йому слід врахувати, що тривалість робочого дня в суботу 19 серпня повинна дорівнювати тривалості робочого дня, за який проводиться відробіток (тобто 25 серпня).

Таким чином, працівники підприємства в передсвятковий тиждень працюватимуть у понеділок 14 серпня — четвер 17 серпня по 8,25 години, в п’ятницю 18 серпня і суботу 19 серпня по 7 годин. Неділя 20 серпня буде вихідним. Далі в понеділок 21 серпня і вівторок 22 серпня вони повинні будуть відпрацювати по 8,25 години, 23 серпня (передсвятковий день, скорочення роботи на 1 годину) — 7,25 години. 24 серпня — святковий день, а 25 — 27 серпня — вихідні дні на підприємстві.

Звертаємо увагу: такі перенесення робочого часу обов’язково мають бути враховані при формуванні календаря робочого часу і підрахунку норми робочого часу на відповідний календарний рік. Про них завчасно (як мінімум за два місяці) мають бути повідомлені всі працівники підприємства!

Важливо! Затверджений на підприємстві календар робочого часу, у якому наведені норми робочого часу на відповідний рік, є обов’язковим як для працівників, так і для роботодавця.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі