Теми статей
Обрати теми

Блокування ПН — оприлюднено проект

Казанова Марина, податковий експерт, m.kazanova@buhgalter911.com
Сталося! Мінфін оприлюднив проект порядку призупинення реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування (ознайомитися з ним можна на сайті Мінфіну (www.minfin.gov.ua) у вкладці «Проекти нормативно-правових актів»). І…

Що можна додати до вже сказаного нами в минулому номері*. Як і передбачалося, самих критеріїв блокування в проекті немає. Проектом лише передбачено, що їх визначає ДФСУ img 1. Водночас у ньому прописано, які податкові накладні (ПН) / розрахунки коригування (РК) блокуватися не будуть.

* Див. статтю «Нові правила блокування податкових накладних… ще немає, але вже скоро».

Серед уже відзначених нами нововведень — блокування не стосується платників, які мають позитивну податкову історію. Перелік показників, за якими ця історія визначається, — чекаємо від ДФСУ.

Як і раніше, планується «звільнити» від блокування:

— ПН на неплатника, ПН на звільнені операції;

— платників, у яких обсяг постачання в ПН/РК, зареєстрованих у поточному місяці, з урахуванням поданої на реєстрацію, менше 500 тис. грн. КМУ вирішив не опускати «планку» до 100 тис. грн.;

— платників, у яких податкове навантаження перевищує 3 %. Тут теж ситуація покращала, оскільки раніше йшлося про 5 % img 2.

Свій «показник» податкового навантаження можна буде побачити в Електронному кабінеті.

При цьому одночасно з показником податкового навантаження повинна дотримуватися така «стара» умова — сума ПДВ у поданій на реєстрацію ПН/РК не повинна більш ніж на 1,3 (на 30 %) перевищити максимальну місячну суму ПДВ у зареєстрованих за останні 12 календарних місяців ПН/РК.

А ось для великих платників (тих, хто заплатив податки за 2016 рік на суму більше 5 млн) — «звільнень» від блокування немає.

Що ще цікавого?

1. Усі заблоковані ПН/РК розміщуватимуться у відкритому Реєстрі + до цього Реєстру вноситимуться і рішення, прийняті за ними.

2. Рішення за заблокованими ПН/РК прийматимуться Комісіями регіонального рівня. А за платниками, у яких обсяги постачань у зареєстрованих у поточному місяці ПН/РК перевищують 30 млн, — рішення Комісій регіонального рівня також направлятимуться Центральній комісії ДФСУ (яка прийме остаточне рішення щодо заблокованої ПН/РК).

3. Передбачено автоматичне розблокування ПН/РК — якщо Комісія не прийме рішення за заблокованою ПН/РК протягом 7 роб. дн., наступних за днем отримання документів від платника.

4. Як і раніше, можна буде подавати Таблицю даних платника податків. Причому Таблиці, що раніше подавалися (були «зараховані» ДФСУ з 1 липня 2017 року), будуть і далі дійсними.

5. Вирішена доля ПН, заблокованих до 01.12.2017 р. і за якими не подавали документи для розблокування. Їх можна буде розблоковувати, подавши документи і пояснення в ДФСУ.

Звичайно, це можна буде зробити тільки після того, як постанова КМУ набере чинності.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі