Теми статей
Обрати теми

Старт першого етапу виходу з карантину — 11 травня

Товстоп’ят Юрій, податковий експерт
Саме це — головний підсумок позачергового засідання КМУ, яке відбулося 04.05.2020 р. З 11.05.2020 р. фактично запущено перший етап виходу з карантину — скасовується низка обмежень для бізнесу. При цьому карантин і пов’язані з ним заборони (крім того, що дозволено з 11 травня) та обмеження продовжено до 22.05.2020 р. Обговоримо новини!

Відразу зазначимо: на момент відправки номера до друку офіційної постанови від КМУ, що змінює постанову № 211*, ще не було. І це незважаючи на те, що суб’єктам господарювання потрібен час, щоб підготуватися до необхідних умов роботи. Тому відштовхуватися доводилося від наявної інформації з офіційних джерел.

* Постанова КМУ «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 11.03.2020 р. № 211.

Дозволені види діяльності. З того, що було озвучено. Перелік дозволених під час карантину видів господарської діяльності розширено**. З 11.04.2020 р., окрім дозволених раніше, дозволені:

** Про що КМУ повідомляв за посиланням: www.kmu.gov.ua/news/uryad-pomyakshuye-karantinni-obmezhennya-z-11-travnya-dlya-malogo-ta-serednogo-biznesu

— оптова та роздрібна торгівля непродовольчими товарами, крім зон розваг та харчування, дитячих зон у торговельно-розважальних центрах;

— робота літніх майданчиків кафе та ресторанів під відкритим небом у закладах, зареєстрованих як оператори потужностей;

— робота закладів громадського харчування на виніс;

— діяльність нотаріусів, адвокатів та аудиторів;

— надання стоматологічних послуг;

— робота салонів краси, перукарень;

— сервіс побутової техніки;

— побутове обслуговування населення за визначеними критеріями.

До 11.05.2020 р. КМУ обіцяв допрацювати норми, які повинні ще більше розширити перелік дозволених видів госпдіяльності.

Зверніть увагу, що МОЗ підготувало проєкти рекомендацій (які на момент відправки номера до друку так і не «переросли» в прийняті документи) з вимогами щодо організації протиепідеміологічних заходів: (розпорядження Головного державного санітарного лікаря від 04.05.2020 р. № 31):

— при наданні послуг перукарнями та салонами краси;

— при роботі закладів для індивідуального побутового обслуговування населення;

— при торгівлі непродовольчими товарами;

— при роботі закладів громадського харчування;

— при наданні послуг нотаріусами, адвокатами, аудиторами.

Міський транспорт поки що працюватиме у незмінному режимі. Але міські голови можуть приймати рішення про збільшення його кількості та змінювати графік роботи***.

*** Про що заявляв Прем’єр-міністр: www.kmu.gov.ua/news/denis-shmigal-rozpoviv-pro-karantin-doplati-medikam-misceve-samovryaduvannya-ta-zarobitchan

Парки, сквери, зони відпочинку, музеї та бібліотеки з 11 травня відкриті для відвідування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі