Теми статей
Обрати теми

Закон «для тат»: на підписі в Президента

Савченко Олена, налоговый эксперт
На підписі в Президента знаходиться прийнятий нещодавно Закон «для тат». Тут вам і новий вид відпустки — при народженні дитини для батька (інших родичів дитини), право батька на додаткову відпустку на дітей, можливість батькові дитини взяти відпустку по догляду за дитиною до 3 років. Цікаво? Тоді читайте подробиці далі.

Ідеться про Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька у догляді за дитиною» від 15.04.2021 р. №1401-IX (далі — Закон № 1401). Його ще повинен підписати Президент. Потім потрібно буде дочекатися його опублікування. І з дня, що йде за опублікуванням, він набере чинності.

Що ж такого революційного приніс цей Закон?

Відпустка при народженні дитини для тата і К°

Якщо раніше батько дитини (інші родичі) хотіли допомогти в догляді за дитиною після її народження, то вони могли скористатися виключно традиційними варіантами. Наприклад, узяти щорічну відпустку або відпустку за свій рахунок.

Закон № 1401 змінює ситуацію (нові ст. 773 КЗпП, ст. 191 Закону про відпустки). З’явиться новий вид соціальної відпустки — при народженні дитини. Це одноразова оплачувана відпустка тривалістю до 14 календарних днів, брати яку можуть: 1) чоловік, дружина якого народила дитину; 2) батько дитини, що не перебуває в зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини, за умови що вони спільно мешкають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права й обов’язки; 3) баба або дід, або інший повнолітній родич дитини, що фактично здійснює догляд за дитиною, мати (батько) якої є одинокою матір’ю (одиноким батьком).

Узяти таку відпустку можна не пізніше за три місяці з дня народження дитини. А оплачувати її буде роботодавець.

Зауважимо, що компенсації при звільненні така відпустка не підлягає. Можливість ділити її на частини теж не передбачена.

Важливо! Порядок надання такої відпустки повинен буде розробити КМУ в місячний строк після набрання чинності Законом № 1401. І тільки після цього (коли відповідна постанова набере чинності) це нововведення працівники зможуть реалізувати на практиці.

Звісно, в багатьох виникне запитання: чи можна буде взяти таку відпустку батьку, якщо дитина народиться до дати набрання чинності Законом № 1401? На наш погляд, якщо 3 місяці з дня народження дитини до набрання чинності кабмінівським порядком не минуть, право на таку відпустку реалізувати буде можна.

Відпустка для догляду за дитиною до 3 років

Право на відпустку для догляду за дитиною до 3 років для іншої особи, що фактично здійснює догляд за дитиною (батька, бабусі, дідуся, іншого родича), і зараз закріплено в ст. 179 КЗпП і ст. 18 Закону про відпустки. Проте скористатися цією відпусткою батько дитини (інший родич) може лише при виконанні низки правил.

Так, надати цю відпустку працюючому членові сім’ї роботодавець зобов’язаний за умови, що мама дитини має право на таку відпустку, але не скористалася ним або перервала відпустку і вийшла на роботу.

Якщо ж мати дитини не працює за наймом, а, наприклад, займається підприємницькою діяльністю (чи взагалі нічим не займається), то працюючий батько дитини не має права на відпустку для догляду за нею.

Тобто право на відпустку батька дитини, баби, діда або інших родичів, що фактично доглядають за дитиною, зараз безпосередньо залежить від права матері дитини на таку відпустку.

Розірвати це замкнене коло допомагає знову-таки Закон № 1401 — завдяки змінам, які будуть внесені до ст. 179 КЗпП і ст. 18 Закону про відпустки.

У тексті зазначених статей КЗпП і Закону про відпустки тепер ітиметься про право на цю відпустку одному з батьків дитини.

Щоправда, фраза «одному з батьків» не залишає сумнівів у тому, що тепер і матері, і батьку потрібно буде документально підтверджувати, що інший з батьків не скористався правом на відпустку до 3 років.

А ось інші родичі (якщо вони планують здійснювати догляд за дитиною) зможуть піти в таку відпустку, тільки якщо ні батько, ні мати цією відпусткою не скористалися.

Додаткова відпустка на дітей

Щорічна додаткова відпустка працівникам, що мають дітей, — це вид соціальної відпустки, оплачуваної за рахунок коштів роботодавця*.

* Подробиці знайдете в статті «Відпустка на дітей: що потрібно знати» (журнал «Бухгалтер 911», 2020, № 21).

Тепер завдяки змінам до ст. 1821 КЗпП і ст. 19 Закону про відпустки, до категорії працівників, які мають право на «дитячу» соцвідпустку, додали й батьків. Таким чином, право на додаткову соцвідпустку на дітей матимуть або мати, або батько дітей, але тільки, на жаль, хтось один з батьків.

Тривалість додаткової відпустки на дітей — 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (ст. 73 КЗпП).

Цікавий момент! Зараз у ст. 1821 КЗпП і 19 Закону про відпустки зазначено, що право на додаткову відпустку на дітей мають працюючі жінки. Тому, наприклад, якщо жінка перебувала у відпустці для догляду за дитиною і не працювала, то право на відпустку на дітей у неї не виникало.

Тепер же у зазначених вище нормах КЗпП і Закону про відпустки слова «працюючі жінки» замінять на слова «одному з батьків, які мають...». Тож схоже на те, що завдяки такій заміні право на дитячу відпустку виникатиме і за той рік, у якому батько не працював, а перебував у відпустці для догляду за дитиною. Але, звичайно, цей момент вимагатиме додаткових роз’яснень контролерів.

На цьому поки все. Більше подробиць — у міру появи документів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі